Home » Gratis software » De bedste gratis programmer – 39 stykker super-software til din pc
De bedste gratis programmer – 39 stykker super-software til din pc

De bedste gratis programmer – 39 stykker super-software til din pc

Share

Det er de gratis applikationer, der gør livet værd at leve for en almindelig pc-bruger

Gratis software er afgørende for pc-branchen. Betalingspakker kan generelt virke som et bedre valg, og hvis man er i branchen, har man brug for den professionelle support, som man betaler for. Men det er de gratis applikationer, der gør livet værd at leve for en almindelig pc-bruger.

Vi har tre faktorer at takke for det herlige overflødighedshorn, vi har dækket op med her. Den første er det engagement og de evner, som man finder i open source-miljøet. Det er noget, man især møder i Linux-verdenen.

Her har vi folk, der ser et problem, hvorefter de løser det og giver os løsningen og den nødvendige software, når de er færdige. Tak for det, venner. I er med til at gøre den næste generation af software bedre.

Den anden faktor er konkurrencens betydning. Se for eksempel på webbrowsere. Hvis de store drenge ikke havde stukket fingeren i internet-kagen, ville alle de andre næppe have blandet sig for at gøre tingene bedre og for at få andel i den dejlige markedsandel.

Deres generøsitet kan være farvet af en kombination af branchebetinget malice og en følelse af, at “du er produktet.” Men sommetider betaler man for sin software med andet end penge.

Den tredje faktor kan umiddelbart virke en anelse ironisk: Gammeldags kapitalisme spiller en stor rolle for eksistensen af den bedste gratis software. Nogle applikationer er lavet som alternativer til software, som folk ikke bryder sig om at betale for.

Nogle er gratis vareprøver, appetitvækkende godbidder, som skal overbevise en om nødvendigheden af at investere i det fulde måltid. Uanset sammenhængen får man noget spændende, og man behøver ikke at give en øre for det.

Nu går vi i gang med at gøre dit liv bedre ved at forøge din pc’s muligheder. Du skal prøve nye ting, fremstille mere, bryde med snærende grænser og have det sjovt. Gratis. Vi har gennemtrawlet nettet, udspurgt vores kolleger og har forkastet et væld af konkurrenter i arbejdet med at samle denne guide til det bedste af det bedste, når det gælder gratis software til Windows – og i mange tilfælde også til Linux.

Medier
1 Fotoredigering: Gimp

Så tæt på Photoshop, som man kan komme uden at skulle af med en mindre formue for at bruge selve Photoshop. Gimp er stuvende fuldt af funktioner og omfatter et væld af muligheder for fotomanipulation og kunstnerisk arbejde.

Se også:  Bærbare computere [STORTEST]: 6 lette bærbare til det mobile kontor

Det er også langt mere raffineret, end det var for få år siden, og de hyppige nedbrud, vi var vant til, er stort set fortid. Det er kun den lidt akavade brugerflade, der minder brugeren om, at dette er open source-software.
www.gimp.org

2 Naturligt maleri: Krita

Krita er i dag 20 år gammelt. Det er en maleri-værktøjskasse, som er ideel til alle, der arbejder med billedkunst. Her kan man finde stabiliserede pensler, en pop-op-palet, tekstur-wrapping og et komplet animations-interface.

Der er ni individuelle pensel-engines, der kan skræddersys, så du hurtigt kan få fat i det rigtige redskab. Hvis du gerne vil støtte projektet, kan du få Gemini-versionen på Steam til 9,99 dollars.
http://krita.org

Gratis software

Giv din indre kunstner nyt liv med det hæderkronede Krita.

3 Videoredigering: Lightworks

Hvis du vil have videoredigering på professionelt niveau, er Lightworks sagen. Lightworks er blevet brugt til klipning af berømte Hollywood-film såsom The Wolf of Wall Street, LA Confidential og Pulp Fiction.

Det er utroligt, hvad man får for den svimlende sum af 0 kr. Man er begrænset til output på 720p med den gratis udgave, men ellers er her alt, hvad man kan ønske sig – fra avanceret ikke-lineær redigering til et væld af værktøjer til farvegraduering og specielle effekter. Indlæringskurven er stejl, men der er et spillevende miljø, som står parat til at hjælpe.
www.lwks.com

4 Musikafspiller: MusicBee

Uanset hvor stort dit musikbibliotek er, kan MusicBee håndtere det. Og det med et lillebitte ram-forbrug, der gør denne flotte og slanke afspiller/manager ideel til selv den mest beskedne laptop. Man kan justere sine lyde med surround-opskalering, ASIO og WASAPI-support.

Her er en 15-bånds-equalizer, og man kan endda bruge de gamle WinAmp-plugins, hvis man har brug for mere. Programmet kan også bringe smuk orden i selv den mest rodede mp3-samling.
http://getmusicbee.com

5 YouTube-downloader: Freemake Video Downloader

Download fra YouTube er ikke helt i overensstemmelse med takt og tone, men intet er permanent på internettets førende platform for afvikling af monetarisme. Det er klogt at være beredt – navnlig hvis din dataplan ikke omfatter streaming af dine børns skøre Spiderman/Elsa-eskapader, mens du fortvivlet beder dem om at holde kaje i to sekunder.

Free-makes multithreadede applikation er superenkel, superhurtig og kan støvsuge YouTube-videoer plus materiale fra Vimeo, Facebook og så videre.
www.freemake.com

6 Audioredigering: Audacity

Aktiv udvikling betyder, at denne solide audioklassiker for nylig har fået en masse nye funktioner, og flere er på vej. Ikke at den nødvendigvis trængte til forandring: På trods af en ret grov brugerflade er der intet, der overgår Audacitys evner til håndtering af power audio-manipulation på det gratis marked, og det giver også en umådelig stabil måde at optage fra en mikrofon på.

Se også:  De bedste gratis-programmer

Og nu, da det kan afspille midi-filer, får du så travlt med canyon.mid, at du ikke har tid til at lave nye optagelser.
www.audacityteam.org

7 Videoafspiller: VLC Media Player

VLC er gratis software, når den er mest ærlig og anstændig. Da dens udviklere blev tilbudt snesevis af millioner af dollars for at plastre applikationen til med reklamer, sagde de nej. Det er open source, og det er de stolte af.

En ener i medieafspiller-verdenen takket være den fremragende kompatibilitet med stort set ethvert medieformat. Applikationen kan endda håndtere streams på adskillige protokoller, og den kan udvides uden begrænsninger.

Men det er næppe nødvendigt: Alt, hvad der er vigtigt, er om bord fra begyndelsen. Her kræves der ingen codec-pakker.
www.videolan.org

Gratis software

VLC Media Player kan håndtere stort set
ethvert medieformat.

8 Streaming af lyd: Spotify

På trods af, at Spotify boltrer sig på en stadig mere konkurrencepræget legeplads, er denne tjeneste ubetinget den bedste. Den har det største bibliotek, den bedste brugerflade, og dens OGG-formatfiler lyder stort set fejlfri på trods af manglen på officiel audiosupport i den dyre ende.

Bevares, reklamerne kan være lidt redundante og klodsede, hvis man ikke punger ud til en betalingskonto, men det kan være prisen for gratis software.
www.spotify.com

9 Vector-billedredigering: Inkscape

Der er ikke meget at vælge imellem, hvis man vil lave skalerbar vektorgrafik. Man kan købe et abonnement på Adobe Illustrator, eller man kan downloade det meget modne og funktionsspækkede Inkscape.

Der findes faktisk ikke nogen gylden mellemvej. Og så er det jo heldigt, at Inkscape virker så fortræffeligt med support af blurring, gradienter, multisti-redigering og eksport til alle de formater, man kan drømme om.
http://inkscape.org

10 Videomanipulation: Handbrake

Når man har brug for video i ét format, men stædigt bliver hængende i et andet, er man nødt til at bruge en transkoder. Handbrake understøtter en lang række af formater til input og output med profiler til et væld af kendte enheder, og det kan snildt konvertere framerates og tilføje effekter undervejs.

Softwarens vigtigste funktion er dog massebearbejdelse: Hæld en samling af videoer ind, sæt sagerne i gang, og så får du en besked, når en mappe er blevet fyldt med dine nyligt konverterede medier.
http://handbrake.fr

1 2 3 4Næste

TAGS
apps
gratis software
pc

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S