Home » Bærbar computer » Den bærbare er dit mediecenter
Den bærbare er dit mediecenter

Den bærbare er dit mediecenter

Share

Flere og flere bærbare kommer med 3D og andre imponerende medieegenskaber. Det er let som en leg at slutte den til dit tv, så hvorfor ikke gøre den bærbare til dit mediecenter?

Engang skulle der en stor og kraftig maskine til at afvikle video- og medieindhold, men i dag er det noget, selv de mindste laptops kan klare uden de helt store anstrengelser. De stærkere af slagsen afvikler også krævende opgaver som spil og 3D-film. Det gør dem ideelle som transportable mediecentre, du nemt og hurtigt kan koble til tv’et. De mediemindede bærbare fås i mange afskygninger og prisklasser, og her er et par bud på aktuelle modeller.

Multimedie-bærbar med det hele

Skal du være helt fremme på beatet med nutidens multimedieteknologi, kræver det efterhånden lidt af en pakke. Hd, blu-ray og 3D er nødvendigt for at nyde de nyeste formater, mens en lækker skærm og god lyd er de klassiske dyder, der altid har været essentielle for at få den optimale oplevelse.

For at trække læsset skal der en kraftig processor og et godt grafikkort til, og hvis du vil have udbytte af streaming-indhold fra nettet, skal du også have en god netværkstilslutning. Alt dette og lidt til har Toshiba formået at klemme ned i en bærbar computer på 15,6”.

[pt id=’2013926′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Toshiba Satellite A665″‘]

Her sørger Nvidia 3DVISION-teknologi og en Intel Core i7-processor for flotte 3D-billeder, der vises på en 3D-hd-skærm med bagskærmsbelyst TruBrite LED. Indholdet kan dog også sendes til et hvilket som helst fjernsyn, der håndterer 3D, og som har en refresh rate på mindst 120Hz.

Via hdmi kobles Satellite A665 til tv’et, og laptoppen kan så bruges på samme måde som en 3D-blu-ray-afspiller. Ved hjælp af Toshiba Video Player 3D-software kan du desuden tage de gamle 2D-videoer og forvandle dem til 3D.

Se også:  Spejlløse kameraer [STORTEST]: Fang sommerens magi i flotte fotos

Lyden afvikles med Dolby Advanced Audio-teknologi og integrerede Harman Kardon-højttalere, mens computeren desuden har Toshiba Media Controller, ToshibaLifeSpace-teknologi samt Windows 7 Home Premium 64bit som styresystem. Satellite A665 er på markedet nu og koster i øjeblikket lidt under 13.000 kroner.

Bærbare mediemonstre fra Sony

Sony tilbyder ligeledes en komplet mediepakke i bærbart format. Med den nye Vaio F-notebook og et sæt 3D-briller er du klar til at nyde film, spil, video og panoramabilleder i 3D. Den 16” store fuld hd-skærm er optimeret til 3D-visning og benytter en avanceret billedsekvensteknologi, der sammen med LED-baggrundsbelysning giver skarpe og klare billeder med hurtig responstid og bredt synsfelt.

3D-billederne vises i fuld hd skiftevis for det venstre og det højre øje med op til 240 billeder i sekundet, og ved at trykke på computerens 3D-knap kan du skifte imellem visning i 2D og 3D – både når du ser film, videoklip, panoramabilleder og spiller spil. Ligesom hos Toshiba har du desuden mulighed for at konvertere 2D-film fra blu-ray og dvd til simuleret 3D.

[pt id=’2013923′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Sony Vaio F”‘]

Dolby Home Theater v3-teknologi giver dig en biograflignende surroundlyd, når du kobler et par hørebøffer i maskinen, mens S-Force 3D-teknologien skaber en virtuel 5.1-kanals surround fra de to indbyggede højttalere med basrefleks. Vaio F-serien er udstyret med kraftfuld Intel Core i7-processor og højtydende Nvidia GeForce-grafik samt to usb 3.0-porte, bluetooth 3.0 og en række andre fine features.

Den første Vaio F 3D-notebook er netop sendt ud i butikker med en vejledende pris på beskedne 16.000 kroner.

HP Envy med en tredje dimension

Også HP er med på 3D-vognen. HP’s designer-laptop Envy 17 er netop blevet opgraderet med tredimensionelle egenskaber og byder således på en 17,3” stor HP 3D Ultra BrightView Display-skærm med 1.080 pixels fuld hd-opløsning, der skaber gode forudsætninger for en flot visuel oplevelse af 3D på blu-ray.

Se også:  Acer Predator XB273K [TEST]: Den bedste 4K-skærm
[pt id=’2013925′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”HP Envy 17 3D”‘]

For at nyde de tredimensionelle billeder kommer du desværre ikke uden om 3D-brillerne. Her gør HP brug af 3D Active Shutter-teknologien, som trådløst synkroniserer hvert billede af 3D-indholdet mellem skærm og brillerne. Kabinettet er i rustfrit stål, som matcher det kraftfulde indre, der består af 1,5TB harddisk, Intel quad-core-processorer og ATI Mobility Radeon HD 5850-grafikkort.

HP Envy 17 3D inklusive HP 3D Active Shutter-briller koster 16.999 kroner og er i handlen nu.

Det budgetvenlige alternativ

Nu er det måske ikke alle, der er parate til smide et godt stykke over de 10.000 kroner for en bærbar, selvom den nok har 3D og andre fine sager. Der findes nu også billigere alternativer, der måske ikke giver dig helt så meget lir, men ikke desto indre rummer de basale ingredienser til en god medieoplevelse.

Acer Aspire 5745DG er et glimrende eksempel. Den har, hvad der skal til for at give dig alle de nymodens medieoplevelser, men fås til priser fra omkring 6.000 kroner og op, alt efter konfiguration. Der er tale om en maskine med 15,6”-skærm i 16:9-format samt et Nvidia GeForce GT425M-kort til at håndtere grafikken.

[pt id=’2013924′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Acer Aspire 5745DG”‘]

Til at give dig de filmoplevelser i fuld hd er der blu-ray-drev, og maskinen understøtter også 3D. Processoren kan vælges fra Intels udvalg af mobile Core i3-, i5-, og i7-modeller, og der er plads til 16GB ddr3-ram samt en stor harddisk. Acer Aspire 5745DG er på markedet nu.


TAGS
Acer
Envy
HP
medie-pc
Satellite
Sony
Toshiba
Vaio

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S