Dell XPS 13 [Test]: Fuldblodsmaskine til god pris

Dell XPS 13 [Test]: Fuldblodsmaskine til god pris

Share

Testens billigste maskine er alt andet end en billig oplevelse. Tastaturet er blandt plusserne

Du får følelsen af ægte fuldblod, når du sidder foran denne Dell, og det på trods af at den er testens billigste computer. Nu er små 11.000 kroner jo stadig mange penge, når man ser på notebook-markedet generelt. Men det ændrer ikke ved, at XPS 13 giver solid valuta for pengene.

Således har den en overflade af lækkert metal, der nærmet ligner titanium, og ganske som testvinderen fra Lenovo er Dell XPS 13 ikke specielt modtagelig over for fedtede fingre. Åbn låget, og den 13,3” store skærm kommer til syne sammen med et lækkert tastatur i fuld størrelse og en ramme i karbon, der har fået en gummilignende overfladebehandling, så håndfladerne ikke skrider, når de hviler på computeren.

Se også:  Sæt din Pi i arbejde
Ned under 1 cm

Hængslet til denne konvertible maskine er enkelt, men meget solidt, og det er grunden til, at den ikke er tykkere end 9 mm på det tyndeste sted. Computeren er let nok og lille nok til at kunne bruges som ren tablet (bare med tastatur på bagsiden). Og hvis du vipper skærmen rundt, opleves den stor nok, mens du sidder og arbejder på den ligesom på en traditionel computer.

Skærmopløsningen er den samme som hos testvinderen, men de 0,6”, den er mindre, kan virkelig mærkes – selvom det ikke lyder af meget. Trods de meget identiske data opleves Dell XPS 13 fysisk noget mindre end Lenovo, og det skyldes ikke mindst det næsten rammeløse design om skærmen, som samtidig ser rasende godt ud.

Se også:  Lenovo Yoga 920 [TEST]: Bærbar multikunstner giver fri udfoldelse

Dell-maskinen er godt og solidt bygget – ikke helt på højde med testvinderen eller testens Asus – men den er meget vridningsstabil og opleves som en computer, der er bygget til at blive brugt godt og grundigt.

Vores kontrolmålinger afslører XPS 13 som testens svageste, men i praksis opleves den ikke svag. Du får da også en fin Core i7-processor (af en lidt langsommere type, men alligevel kvik nok). i7-processorer giver ikke i alle varianter en hurtigere pc end i5-processoren.

Del denne