• Home »
  • Skærm »
  • Dell UltraSharp U2518D [TEST]: Skarp allround-skærm med multiskærm flair
Dell UltraSharp U2518D [TEST]: Skarp allround-skærm med multiskærm flair

Dell UltraSharp U2518D [TEST]: Skarp allround-skærm med multiskærm flair

Share

Dell UltraSharp U2518D er et virkelig godt køb for mange. Det er en stilren skærm, der leverer et godt billede direkte fra fabrikken og byder på mange andre positive aspekter

Betragter man Dell Ultra-Sharp U2518D og går gennem de kvaliteter, som skærmen byder på, kan man ikke komme uden om, at vi her har at gøre med en skærm, der opfylder mange menneskers krav til en god skærm til hjemmet.

Det er ikke den allerbilligste WQHD-skærm på markedet, men den er faktisk rimeligt prissat. Tag blot kvaliteter som ips-skærm, gode ergonomiske egenskaber, fine tilslutningsmuligheder samt muligheden for at tilslutte en ekstra skærm for multiskærmssetup.

Netop tilføjelsen af en ekstra skærm via daicy-chaining, som gøres muligt via DisplayPort output porten, giver en ekstra dimension. Det kan være en stor hjælp, hvis man ønsker mere skærmplads.

Dell UltraSharp U2518D er specielt egnet til formålet grundet de meget smalle skærmrammer. Oplevelsen bliver bare så meget bedre.

Se også:  Dell Inspiron 24 5000 [TEST]: Underholdningsmaskine ude af proportioner
Skarpt billede

Med en skærmopløsning på 2560×1440 pixel og en skærmstørrelse på 25″, har U2518D et skarpt og veldetaljeret billede med en pixeltæthed på 117,5 ppi.

Det er ikke helt så detaljeret som hos hovedparten af 4K-skærme, men det adskiller sig markant fra en gennemsnitlig full HD-skærm. Billedet opleves til at være mere naturligt, uanset om det er inde i Windows eller inde i et spil.

En anden karakteristik ved skærmen, der kan vise 16,7 millioner farver, er, at den er flimmerfri, hvilket gør det lettere at sidde foran skærmen i længere tid uden at øjnene trættes.

Skærmen har en god farvereproduktion, den er endvidere kalibreret fra fabrikken, når det gælder sRGB-farverummet. Der følger en rapport med til hver enkelt skærm, der angiver farvenøjagtighed med mere.

Resultatet er bestemt seværdigt. Skærmens farver virker troværdige, og den leverer klare og levende billeder. I skærmmenuen finder du fire forskelige standard skærmmodes samt indstillinger for farvetemperatur og specialindstillingen, hvor du selv kan justere RGB-spektret.

Se også:  Dell Latitude 12 7280 [TEST]: Mange muskler i et lille kabinet

Normalt vil standardindstillingen nok være den mest anvendelige, men når man vil skåne sine øjne lidt, kan man vælge ComfortView eller alternativt vælge 5000K under farvetemperatur, hvilket faktisk fører til et mere behageligt skærmbillede.

Kontrastniveauerne er ret gode for et ips-panel, og farveovergange står virkeligt flot på denne skærm. Der anvendes et 60 Hz panel, og responstiderne er med 8 ms og 5 ms i game mode ikke blandt de hurtigste.

Dog skal man ikke helt afskrive skærmen til gaming, hvis man er lejlighedsgamer eller ikke er til hurtige fps-titler. Man vil kunne iagttage lidt slør på skærmen i hurtige sekvenser, men det er nu ikke det værste, vi har set.

Del denne