Dell S2718D [TEST]: Et billede i perfekt balance

Dell S2718D [TEST]: Et billede i perfekt balance

Share

Denne skærm overdriver ikke. Den forsøger med held at gengive farver korrekt

Det første, der nok slår de fleste brugere, når der toner et billede frem på denne skærm fra Dell er, at det hele er meget afdæmpet. Den hvide farve i et tekstbehandlingsprogram står ikke med masser af power og energi, og farverne ikke ligefrem stråler, som de gør på Philips- eller Acer-skærmene i testen. Dell kan til gengæld noget, de fleste i feltet ikke kan: gengive farver tæt på det korrekte. Det er en vanskelig kunst, som normalt kræver dyrere teknologiske løsninger.

Alle nuancer – især de mørke toner – står mere detaljeret hos Dell end hos de øvrige i testen. Kun Viewsonics skærm kommer tæt på. Dell S2718D formår at vise alle de små overgange, små nuancer i et billede. Derfor står sort også helt sort, men samtidig med den detaljering som professionelle brugere forventer.

Se også:  Dell UltraSharp UP3218K [TEST]: Et skærmkig ind i fremtiden
Flere mikrodetaljer

Sammenligner du med mange billigere skærme, kan du straks se, at Dells skærm leverer flere mikrodetaljer i farverne. Den lukker ikke af i de mørke partier, før den skal. Det betyder også, at du får gengivelse, der er lidt mindre glansbilledagtig.

Hvis du ikke har behov for de raffinerede egenskaber, er der ingen grund til at ofre den merpris, som skærmen trods alt har i forhold til det meste af feltet. Skal skærmen kun bruges til tekstbehandling, websider, mail og måske lidt underholdning, så er du altså ligeså godt kørende med den billigere Acer – som endda slår Dell på ergonomien.

Se også:  Dell Latitude 7390 [TEST]: Lækker computer der bare kan det hele

Lige præcis ergonomien er det eneste punkt, hvor Dell halter lidt, da skærmen ikke kan løftes op og ned. Til gengæld brillerer den med sin flotte, firkantede fod, som har tilslutninger bagpå. Her finder du blandt andet en USB-C-tilslutning, og foran kan du styre menuen fra fire knapper.

Del denne