Dell Inspiron 24 5000 [TEST]: Underholdningsmaskine ude af proportioner

Dell Inspiron 24 5000 [TEST]: Underholdningsmaskine ude af proportioner

Share

Sammenstykningen af komponenter hænger ikke sammen i den testede version af Inspiron 24, men grundlæggende set er der tale om en fin alt-i-en’er til prisen

Når nu det meste af den underholdning, vi konsumerer, efterhånden stammer fra nettet, så giver det jo helt god mening at skabe en computer, der er optimeret til dette formål. Det er, hvad Dell har forsøgt med Inspiron 24 5000.

Nydelig og velforsynet

Det er en ganske nydelig computer med sort front samt hvid bagside og stander. Det meste er skabt i hård plast, men byggekvaliteten er ikke desto mindre solid.

På siderne og bagpå finder man et imponerende udvalg af tilslutninger, og under skærmen er der både et almindeligt kamera og infrarødt kamera, så man kan webchatte og udnytte ansigtslogin i Windows Hello. Der hører tastatur og mus med, men de er desværre af den helt billige slags.

Se også:  Guide: Optimer dine opgraderinger
Spild af kræfter

Maskinen fås i forskellige konfigurationer. Vi testede den vildeste, som blandt andet inkluderer Radeon RX560-grafikkort, 16 GB ram samt ssd plus almindelig harddisk. Så er man tæt på ni tusind kroner.

Sagen er dog, at resten af komponenterne ikke rigtig retfærdiggør så høje specs. Uanset hvad du ellers fylder i maskinen, så forbliver den indbyggede skærm nemlig et beskedent trykfølsomt full HD-display.

Det behøver man ikke et særlig kraftigt grafikkort for at trække. Og da der er tale om et IPS-panel, er det samtidig ikke en type skærm, der indbyder til hardcore gaming.

Trods pixelering, når du sidder tæt på, er det dog som sådan en udmærket skærm, der på ganske nydelig vis er strukket næsten helt ud til kanten af rammen.

Se også:  Dell UltraSharp UP3218K [TEST]: Et skærmkig ind i fremtiden

Den har et mat look, som gør billedet lidt biografagtigt, mens farverne er rene og stærke. Touchskærmen er desuden af den antirefleksive type, så lyset fra dine omgivelser ikke kan forstyrre billedet så meget.

Højttalerne, der sidder under skærmen, fylder en del, men de leverer tilgængelig også ganske glimrende lyd. Den dybe buldren i actionfilmene får du ikke med, men lyden er tilstrækkelig god til, at du ikke nødvendigvis behøver at tilslutte eksterne højttalere.

Del denne