Home » Netværk » Del dit medie-indhold i hjemmet
Del dit medie-indhold i hjemmet

Del dit medie-indhold i hjemmet

Share

Du har billeder, video og musik liggende på din computer, men hvordan får du delt det med resten af husstanden? Det behøver faktisk ikke være så svært, bare læs med her

Din computer bugner garanteret med masser af billeder, videoer og musik. Du har måske brugt rigtigt meget tid på at organisere det, rette billederne til og lave spillelister. Men − hvordan får andre i huset glæde af dit store arbejde?

Bevares, de kan naturligvis lette sig fra deres stol og bevæge sig over til din computer, men så kræver det, at de gider se og høre det samme som dig, og sådan er verden jo ikke altid skruet sammen.

Del indhold

Dit indhold skal naturligvis deles elektronisk, og det er der et par måder at gøre på. Det kommer nemlig lidt an på, hvilket operativsystem du har på din computer.

Med Microsofts nye Windows 7, er det blevet utrolig let at dele din computers indhold. Der kan du oprette en gruppe, og alle, der tilmelder sig den gruppe, vil kunne nyde det indhold, du gør tilgængeligt i den gruppe.

Hvis du har en af de tidligere versioner af Windows, bliver tingene lidt vanskeligere. Men primært så handler det om, at du skal dele den mappe, der indeholder film, musik og videoer, og så skal folk, der ønsker at se det indhold, finde den mappe på nettet og tilslutte sig til den.

Se også:  Få Disney+ betydeligt billigere med nyt introduktionstilbud

Nu vil folk igen kunne afspille indholdet fra din computer på deres egen computer. Men det er en anelse mere vanskeligt end med Windows 7. Det vigtigste er dog, at det kan gøres med lidt håndarbejde.

iTunes gør det let

Når du skal dele musik, er der dog en måde, der er en anelse lettere − nemlig brugen af iTunes.

iTunes var tidligere kendt for sin meget egenrådige holdning til musik, og deling var ikke noget, der stod højt på dagsordenen. Men iTunes foretog en kovending for et par år siden,og indførte muligheden for deling af musik.

Klik muligheden af i iTunes, og nu kan du vælge præcist hvilke spillelister, kunstnere og lignende, du vil dele.

På resten af husets computere vil din computer dukke op i iTunes, og din musik vil kunne afspilles musikken direkte på de andre computere.

Andre operativsystemer

Her på falderebet skal vi lige huske at sige, at der findes en del andre operativssytemer. Linux og OS X er to meget udbredte systemer, der begge kan dele og afspille musik, film og billeder.

Men denne artikel kommer ikke til at behandle, hvordan du klarer det på de operativsystemer. Men en søgning på internettet vi afsløre masser af informationer om, hvordan du deler elektroniske medier på disse fortrinlige operativsystemer.

Der er et par vigtige områder, det er nødvendigt at berøre, når vi snakker om deling af digitalt indhold.

Se også:  4K koster ikke ekstra på Disney+

Tidligere i dette tema har vi snakke om, hvad lovgivningen siger. Men det er vigtigt, at vi understreger det igen. Fordi det er muligt at kopiere musik og film, er det ikke dermed også tilladt at give kopier ud til folk udenfor husstanden.

Når digitale medier deles, er det den letteste sag af verden at kopiere den. Alle, der har adgang til de foldere og mapper, hvor musik og film ligger, har også muligheden for at kopiere dem.

Deri ligger faren også, for hvis du lige står og mangler den sidste film i Matrix-trilogien eller den nyeste cd med Nik & Jay, kan det være meget fristende at kopiere den over på egen harddisk. Det er naturligvis ok, hvis du er bosiddende i husstanden, men hvis du er på besøg, er det pludselig ulovligt.

Rent lovgivningsmæssigt er det da også derfor langt bedre at bruge de muligheder som iTunes stiller til rådighed. Streaming af musik er nemlig ikke det samme som kopiering. Musikken kommer aldrig til at ligge på computerens harddisk.

Det er straks lidt sværere med videoer. Medmindre dine film ligger på en ekstern harddisk og bliver streamet via router eller dma, så har du direkte adgang til filmene, og dermed også muligheden for at kopiere dem.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Tema: Det digitale hjem

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
digitalt hjem
Guide
streaming
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S