Home » Sikkerhed » De stille computertrusler
De stille computertrusler

De stille computertrusler

Share

Der er langt alvorligere trusler mod din computersikkerhed end vira. Alt om DATA har haft en snak med to af verdens førende sikkerhedseksperter: Mikko Hypponen fra F-Secure og David Perry fra Trend Micro

Med mere end 36 år i sikkerhedsbranchen er David Perry, Global Director of Education hos Trend Micro, er det ikke en hr. hvem-som-helst, Alt om DATA har sat i stævne i centrum af København.

David Perry har til ansvar at tage rundt i verden og forsøge at gøre opmærksom på, hvilke farer der er på nettet, og ikke mindst hvordan vi beskytter os mod dem.

»Computervira i den form, som de fleste folk kender dem, er en overdreven trussel. Nok er der hundredetusindvis af kendte vira, men der er stort set aldrig nogen, der for alvor bliver inficeret med vira på computeren«, fortæller David Perry.

Han uddyber sin udtalelse med, at det, der virkelig er farligt i dagens it-samfund, er de stille trusler, dem som folk ikke tænker på, dem som folk ikke opdager.

»Din mobiltelefon er et oplagt eksempel. I dag er det utrolig let at bryde ind på en mobiltelefon, overvåge alle opkald og måske bruge din mobiltelefon til opkald uden dit vidende«, fortæller David Perry.

[pt id=’2009959′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Mac-folket skal forstå der også er trusler mod dem siger David Perry.”‘]

Mac-folket skal forstå, der også er trusler mod dem, siger David Perry.

Fra det kolde nord lyder der samstemmende toner. Mikko Hypponen, chief research officer hos F-Secure fortæller til Alt om DATA, at det ikke er de klassiske computervira, der optager ham, det er de nye trojanske heste, spyware og malware.

Se også:  Her er den værste malware-trussel mod danske virksomheder lige nu

»De klassiske computervira er defineret ved at være selvreplikerende og selvpropagerende. Og med den slags vira ser vi udbrud som da »Melissa« og »I Love You« hærgede verden. Men den slags betyder en kæmpe bevågenhed og et stort arbejde for at stoppe netop den trussel.

Nutidens it-kriminelle ønsker ikke at blive opdaget, så de gør alt for, at deres ondsindede programmer ikke spredes for hurtigt, ikke replikerer sig selv og generelt gør så lidt opmærksomhed på sig selv som muligt«, siger Mikko Hypponen og fortsætter med at fortælle, at netop fordi der ikke er de store virus-udbrud længere, tror medierne og folk ikke, at problemet er så stort længere. Noget, der ifølge Mikko Hypponen, desværre er smerteligt forkert.

Heller ikke Mikko Hypponen er nogen årsunge i branchen. Med over 15 år som chef-udvikler hos F-secure er han en af de helt tunge drenge i sikkerhedsbranchen og en af dem, der ofte bliver brugt af politi og efterforskere, når der skal opklares forbrydelser, der involverer it-sikkerhed.

Det handler om penge- rigtigt mange penge

Både David Perry og Mikko Hypponen fortæller om, hvordan pengene i dag driver folkene bag de trojanske heste, malware og de andre trusler, der gør din færd på internettet til et virtuelt spidsrodsløb.

Se også:  Uddannelsessektoren under angreb af hackere – og det bliver værre

»Primært er der to ting, som de cyberkriminelle er ude efter. Dine kreditkortoplysninger og dine computerkræfter. Kreditkortoplysninger sælges for et par dollars stykket på det sorte marked, og de forskellige bot-net har altid brug for nye klientcomputere til for eksempel at lægge hjemmesider ned på bestilling, cracke sikkerhedskoder og lignende. Alt sammen noget de tjener store penge på«, fortæller Mikko Hypponen.

[pt id=’2009958′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Mikko Hypponen forklarer at folk ikke længere tager it-sikkerhed så seriøst. “‘]

Mikko Hypponen forklarer, at folk ikke længere tager it-sikkerhed så seriøst.

Samtidig er smittekilderne også blevet anderledes. I dag er det ting som Facebook, MySpace, Twitter og LinkedIn, der har de cyb-erkriminelles opmærksomhed. For her klikker folk ukritisk på links.

David Perry tilføjer, at vi samtidig har fået problemet med at overbevise Mac-folket om, at der også er reelle trusler på den platform.

»Der er ikke så mange vira der, men det er heller ikke så vigtigt. Malware kører lige så godt på den platform, og spam, phishing og social engineering er lige så reelt der.

Og om du bruger dit kreditkort, når du er online fra en Mac eller en pc, gør ingen forskel. Du mister lige så let dine oplysninger på begge platforme«, siger David Perry.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Cyberkriminelle giver virkelige trusler

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
david perry
F-Secure
malware
mikko hypponen
Trend Micro
virus

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S