Home » Hovedtelefoner og højttalere » De uundværlige: God lyd med voks på
De uundværlige: God lyd med voks på

De uundværlige: God lyd med voks på

Share

Jeg hører til dem, som er gamle nok til at have levet i
præ-computeralderen. Dengang var der ikke nogen lystig programmering,
surf på nettet eller hyggeligt pusleri med at skifte grafikkort. Så hvad
i alverden foretog vi os?

Jo, dengang var hi-fi stort. En knægt med respekt for sig selv havde et watt-muskuløst anlæg. Og med tiden blev nogle af os (også undertegnede) så fangede af det der med lyd, at vi raffinerede vores evne til at skelne god lydkvalitet fra dårlig lyd. Og dermed når vi frem til emnet: nutidens transportable lyd.

Det er ikke altid en opløftende begivenhed for sådan en lydnørd som mig at putte et par moderne ørepropper ind i øregangen for at lytte til musik fra den smarte mobil. I et trænet hi-fi-øre lægges den skønne musik ind i et indelukket rum og bliver anstrengende at lytte til.

Se også:  Bruger du internet på ferien?

Kredsløbene i mobiltelefonen er ikke skabt med den ædle hensigt at gengive en koncertsal mest muligt realistisk. De skal såmænd bare sørge for, at du kan høre, hvad ham i den anden ende siger til dig. De medfølgende ørepropper er heller ikke værd at skrive hjem om. Så det hele er faktisk lidt skidt.

Jeg har prøvet med ”rigtige” hovedtelefoner – dem med hovedbøjle og bløde ørepuder. Det er ret hipt lige nu (har overvejet fuldskæg), men altså ikke særlig praktisk, og det duer slet ikke udenfor i dårligt vejr.

Derfor er jeg vendt tilbage til ørepropper, gået på opdagelse i de lidt dyrere modeller. Og hvilket kvalitetsløft! Man tror ikke, at en mobiltelefon kan levere så meget dybde- og breddeperspektiv og så lang en frekvensgang. Og at den lille øreprop med sit begrænsede volumen kan lukke et stort rum op – en hel koncertsal eller en hel park med tilskuere, instrumentalister og vokalister.

Se også:  Sony lover industriledende støjreduktion i nye trådløse in-ears

Ørepropperne kan skam være gode nok, og nu er de blevet uundværlige, min lille koncertsal in-a-pocket (for der ligger de, når musikken er gået hjem). Med eller uden ørevoks.

Jeg skal ikke her fremdrage enkelt producenter frem for andre. Du kan gå i Hi-Fi Klubben og købe et sæt B&W C5-propper, du kan gå i Fona og vælge Beats by dr. Dre, eller gøre noget helt tredje. Her taler vi om produkter til over 1000 kroner, men jeg kan love, at pengene er godt givet ud – hvis ikke de er uundværlige


TAGS
B&W
in-ear

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S