Home » Virtual Reality » De unge er klar til en fremtid i virtuelle verdener
De unge er klar til en fremtid i virtuelle verdener

De unge er klar til en fremtid i virtuelle verdener

Share

Mere end hver tredje ung mellem 18-29 år ser virtuelle verdener som en del af deres fremtid. Det viser Samsungs nye rapport Digital Close Contact

Forestil dig en virtuel verden, hvor du kan shoppe mad og tøj, investere i kunst, købe ejendom, tage på ture, gå til koncerter, se film og måske endda tage på ferier. Du oplever alt dette gennem din personlige avatar, en slags digital repræsentation af dig selv i et metavers. Er der noget, der vækker din nysgerrighed?

Metaverse er et af de nyeste buzzwords i teknologiverdenen. Der synes at være konsensus og overbevisning blandt verdens virksomhedsgiganter, modehuse og teknologivirksomheder om, at metaverse er et af de kommende store teknologiskift. Og der investeres mange penge i ikke at komme bagud.

Ifølge Samsungs seneste rapport Digital Close Contact – Danskernes syn på metaverser er særligt de unge tiltrukket af metaverserne. Over en tredjedel (36%) af de unge mellem 18-29 år er i nogen grad eller i høj grad interesserede i at bruge tid i en virtuel verden i fremtiden.

Se også:  Samsung Galaxy S22 [TEST]: Kompakt topmobil til god pris
Nysgerrige op mulighederne

”De unge finder størst potentiale i metavers og fremtiden for udviklingen af virtuelle universer. De er flasket op med teknologi og har et andet syn på det end den ældre generation, som er lidt mere afvisende. Ofte er det den yngre generation, som er med til at udbrede ny teknologi og gøre den mere mainstream til resten af befolkningen. Så derfor er det fedt at se, at de unge tager imod og er nysgerrige på metaverser og mulighederne, det åbner for,” siger Claus Holm, landechef for Samsung Danmark.

Investeringer i metavers er ikke kun fremtidssnak. Blandt unge mellem 18-29 år svarer knap en femtedel (18%), at de kunne forstille sig at investere i indretning, tøj, kunst, husdyr mm., hvis det ikke er for dyrt. Når de bliver bedt om at prioritere, svarer en femtedel (20%), at de helst vil investere i boliger i metavers. Herefter kommer rejser, event-billetter og tøj.

Se også:  Her er priserne på Samsungs nye Neo QLED-tv'er
De gamle gider ikke

Men de ældre generationer deler ikke de unges interesse. Mere end halvdelen mellem 50-64 år (54%) svarer, at de slet ikke er interesserede i at bruge tid i virtuelle universer. Dertil svarer 82% i samme aldersgruppe, at de ikke er villige til at investere i metaverser.

”Min oplevelse er, at uvished om, hvordan nye teknologier kommer til at spille ind i hverdagen, gør os ekstra opmærksomme. Men efterhånden som man får mulighed for at udforske og prøve kræfter med nye teknologier, spredes interessen,” siger Claus Holm, landechef for Samsung Danmark.

Om rapporten

Rapporten Digital Close Contact er lavet af Samsung Electronics Nordic for at lære og forstå danskernes vidensniveau og interesse for nye teknologier og sikkerhed. Rapporten er baseret på en landsrepræsentativ undersøgelse sammen med analyser fra lokale eksperter inden for de relevante fagområder. Digital Close Contact-rapporten udgives i tre dele. Første del handler om NFT, anden del om Metaverse og tredje og sidste del handler om digital sikkerhed.


TAGS
Samsung
virtual reality
VR

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S