Home » Sikkerhed » De unge bryder virksomhedens it-politik
De unge bryder virksomhedens it-politik

De unge bryder virksomhedens it-politik

Share

Sikkerhedstruslerne stiger, fordi de unge medarbejdere i dag er på sociale medier, shopper online og henter apps til deres arbejdstelefon eller -tablet. Det viser en ny undersøgelse foretaget af it-virksomheden Cisco

Virksomheder trues af de unges online-vaner. Syv ud af ti (71 procent) bryder virksomhedens it-sikkerhedspolitik. De bruger sociale medier som en naturlig måde at kommunikere med venner og bekendte – også på arbejdet. De køber ind på nettet og henter apps til telefonen og tablet’en. Denne adfærd stiller store krav til virksomhedernes sikkerhed. Det viser en ny Cisco-undersøgelse foretaget blandt 1800 studerende og medarbejdere under 30 år.

”Vi ser en ny generation af unge, som har helt andre forventninger til, hvad de må på arbejdet end tidligere. Undersøgelsen viser, at der er behov for at udvikle sikkerhedsløsninger, som mere gnidningsfrit beskytter både virksomhederne og medarbejderne, ” udtaler Henrik Stær, teknisk chef i Cisco Danmark.

Se også:  Din mail-beskyttelse læser dine kontormails over skulderen

Rapporten viser, at nyuddannede unge, som starter på deres første job, vil være en sikkerhedsmæssig udfordring for virksomhederne. De har en forventning om fri adgang til sociale medier, og de vil i høj grad vælge deres egne enheder, fx pc, telefon eller tablet. Dertil har de en mobil livsstil, som virksomheder aldrig har set før.

De unge er ligeglade med deres privatliv på nettet

Ni ud af ti (91 procent) unge er ligeglade med privatliv på nettet, mens en tredjedel ikke bekymrer sig om, hvilke informationer man kan finde om dem på nettet. De unge er villige til at gå på kompromis med deres privatliv for at være sociale online. De har det bedre med at dele personlige informationer med online-butikker end deres egen it-afdeling, der er ansat til at beskytte de ansattes identiteter og enheder, viser undersøgelsen.

Se også:  Nu bliver du snigløbet af hackerne

”De unge tjekker konstant sociale medier, e-mailer eller skriver updates – uanset om det er i sengen, ved spisebordet eller på badeværelset. Denne adfærd er på vej ind i virksomhedernes arbejdsmiljø, og det betyder nye sikkerhedstrusler for virksomhederne. Det er derfor afgørende, at fortrolige data sikres for uvedkommende bl.a. med brug af løsninger som Cisco Identity Services Engine, der giver mulighed for at styre adgangsregler for netværk,” fortsætter Henrik Stær.

For at imødekomme de unges online-vaner skal virksomhederne ifølge Cisco tilpasse sig med fleksible løsninger, som kan håndtere de nye udfordringer og samtidig muliggør, at medarbejderne sikkert og nemt kan tilslutte alle former for udstyr, uanset hvor de befinder sig.


TAGS
It-sikkerhed
Virksomhedsetik

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S