Home » Mobiltelefon » De stærkeste smartphones [TEST]: Her er den bedste mobil lige nu
De stærkeste smartphones [TEST]: Her er den bedste mobil lige nu

De stærkeste smartphones [TEST]: Her er den bedste mobil lige nu

Share

Ved siden af den uhyrlige sum, du alle-rede har smidt på mobilen, skal du bruge cirka 800 kroner på en Mac-oplader og et adapter-kabel for at kunne lynoplade iPhone Xs Max.

Endnu vildere kameraer

Kameraet er der, hvor man lige nu ser den måske allerstørste innovation i de nye smartphones. Det er mildt sagt tre imponerende fotokanoner, vi har med at gøre.

Huawei overskygger dog de andre, når det gælder features og teknologisk formåen. Producenten bygger videre på det vilde kamera fra forgængeren og supplerer med 40 MP sensor, ultravidvinkel og dybdesensor med et helt nyt teleskop-objektiv, der giver mulighed for at zoome i en grad, der aldrig er set i en smartphone.

Den optiske zoom er 5 x, men med hybrid-zoom kan den strækkes til 10 x uden nævneværdig forringelse af billedkvaliteten. Der er imidlertid mulighed for at zoome videre – helt op til 50 x. Det er ikke det kønneste billede du får, når du zoomer så langt, men bare det, at motivet står relativt skarpt og tydeligt, er særdeles imponerende.

Kameraet kan se detaljer på afstand, som du ikke selv kan tyde med det blotte øje. Det skyldes ikke mindst en utrolig stærk billedstabilisering. Den får man også glæde af, når der tages billeder i mørke omgivelser og når der filmes video.

Med en skyhøj ISO, som man typisk kun ser i semiprofessionelle kameraer, er kameraet i stand til at tage skarpe og tydelige billeder i stort set bælgravende mørke. Du har fortsat adgang til Huaweis fine nattilstand, som med lidt digitalt trylleri giver dig gode natbilleder, men der er sjældent grund til at bruge den. Du får ofte bedre billeder ved bare at bruge standardtilstanden.

Video leveres med stor skarphed og flot ro i billedet, takket være den stærke stabilisering og en effektiv autofokus. På video klarer Samsung sig dog også ret godt, og i det hele taget er der også her tale om et forrygende kamera. Galaxy S10+ er ikke ligeså ekstrem i dens funktioner og features som Huaweis,men har et rigtig fornuftigt udvalg af egenskaber, og på grundlæggende billedkvalitet er den på niveau.

Se også:  7 stærke råd før du køber ny smartphone

Sætter man et identisk billede fra de to mobiler op imod hinanden, er de faktisk slående ens. De er begge skarpe og rene i farverne. Det er ikke helt tilfældet hos iPhone. Her fremstår billederne mere uldne og overmættede. Der er virkelig skruet op for farverne, særligt hvis du bruger Smart HDR.

Det er lige lidt for meget af det gode til vores smag. Ikke desto mindre er det et træfsikkert kamera, som generelt klarer sig fint på både foto og video. På selfies tager Samsung prisen, omend Huawei byder på flest features.

Bedre betjening

iPhone er stadig en enormt brugervenlig smartphone, men Samsung er faktisk kommet rigtig godt efter med den seneste version af deres styresystem, hvor der er ryddet gevaldigt ud, piftet op i designet og og gjort en masse gode tiltag for at gøre oplevelsen nem og intuitiv. Huaweis system kunne efterhånden trænge til en tilsvarende overhaling, men er dog fortsat blandt de bedre Android-systemer.

TAGS
Huawei P30 Pro
iphone XS
Max
Samsung Galaxy s10+
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S