Home » Mobiltelefon » De stærkeste smartphones [TEST]: Her er den bedste mobil lige nu
De stærkeste smartphones [TEST]: Her er den bedste mobil lige nu

De stærkeste smartphones [TEST]: Her er den bedste mobil lige nu

Share

Vi har plukket topmobilerne fra markedets stærkeste brands og testet dem i de vigtigste discipliner. Hvilken skal du satse dine penge på? Svaret er ikke så ligetil, men vi giver vores benhårde bud

Mens Apple og Samsung har ligget og bokset i toppen af markedet de sidste mange år, er det først for nylig Huawei har banet sig vej op blandt de største på smartphone-markedet. Det har de gjort med teknologisk nytænkende mobiler, der har tvunget rivalerne til at stramme op. En sund ting for markedet, for det er virkelig et stærkt felt af topmobiler vi ser i år. Men kan to gamle giganter så hamle op med den kvikke kineser?

Det er blevet almindeligt at lancere en Pro-, Max- eller Plus-udgave ved siden af standard-versionerne af nye topmobiler. Her får man ikke bare større skærm. Typisk får man også det absolut stærkeste, producenten kan byde på i kvalitet, kræfter og features. Vi tester netop disse topmodeller.

Man er et pænt stykke over seks skærmtommer på alle tre modeller, men som det er trenden, er der stort set ingen ramme omkring, så mobilerne føles ikke så afsindig store. iPhone Xs Max og P30 Pro er dog ikke desto mindre bastante og halvtunge mobiler, mens Galaxy S10+ er imponerende slank og let.

Se også:  OnePlus 7 Pro [TEST]: Prisbasker-mobilen er et skridt foran

Hos Samsung har man forsøgt sig med noget andet end det velkendte “notch”, der præger de to andre mobiler. Galaxy S10+ har en diskret sort plet i øverste venstre side af skærmen. Her sidder frontkameraerne. En elegant løsning synes vi, omend du ofte må leve med en helt sort bjælke i toppen, præcis som på de to rivaler.

Samsung har også som den eneste holdt fast i den gode gamle jackudgang til hovedtelefoner, hvilket giver point her hos os.
Ansigtsgenkendelse har alle tre. Bedst fungerer den hos Apple. Samsung og Huawei har også fingeraftrykslæser i skærmen, men de halter lidt efter på hastighed og præcision, især Samsung.

Skarpe skærme

Der er anvendt knivskarpe OLED-baserede skærme på de tre mobiler, og det ville være forkælet at klage over kvaliteten. Huawei er lidt bagud med et lige lovlig køligt billede. Der er større glød og naturlighed i de to andre, med et marginalt forspring til iPhone, der vinder på lidt varmere farver.

iPhone er også lidt foran på lyden, et område, de to andre producenter underligt nok har nedprioriteret. Mens iPhone har klassisk stereosæt med to højttalere i bunden, anvender Samsung telefonhøjttaleren som den ene højttaler. Huawei kører mono.
P30 Pro har dog en interessant løsning til telefonlyd. Den anvender skærmen som højttaler. Det fungerer rigtig glimrende.

På ydelsen må de to Androider se sig slået af iPhone. Samsung er dog ikke så langt bagefter, især på grafikken er den virkelig stærk. P30 Pro er heller ikke en langsom mobil, men den ender lidt under de andre i vores måling.

Når det gælder kapacitet, er Samsung forrest. Vi testede en “moderat” model med 8 GB ram og 128 GB lager, men Galaxy S10+ fås med op til 12 GB ram og ikke mindre end 1 TB lager. Er det ikke nok er der mulighed for at supplere med microSD-kort op til 512 GB. Det er voldsomt meget plads og selvfølgelig heller ikke billigt.

Se også:  Motorola Moto G7 Plus [TEST]: Budgetmobilen kan det meste

iPhone fås med op til 512 GB indbygget lager, mens Huawei-mobilen byder på 256 GB med mulighed for at udvide med hukommelseskort, dog kun af Hua-weis egen type. Samsung er lidt foran på netværksteknologien som eneste mobil i testen med Wi-Fi 6.

Omvendt opladning

Når det gælder batteri er der ingen, der kommer i nærheden af Huawei. Samsung er tæt på at matche kapacitet og batterilevetid, men på opladning er Huawei milevidt foran. Mobilen leveres med en 40 W lynoplader, der fylder det store batteri op på lidt under en time.
Også når det gælder trådløs opladning er P30 Pro hurtig. Her følger Samsung dog fint med.

Apples mobil er sløv på den front, og modsat de to andre har den ikke omvendt trådløs opladning, hvor du kan lade andre enheder op ved at lægge dem på mobilens bagside.

I det hele taget må iPhone siges at være bagud på batteri. De to konkurrenter klarer snildt et par dage eller måske endda tre, før de skal i opladeren, iPhone klarer typisk én. Hurtigopladning understøtter den faktisk, men ikke med den oplader, der følger med.

TAGS
Huawei P30 Pro
iphone XS
Max
Samsung Galaxy s10+
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S