Home » Mobiltelefon » De små fantastiske programmer
De små fantastiske programmer

De små fantastiske programmer

Share

Hvor er det dog genialt, at programmer næsten intet fylder, at jeg kan
købe dem uden at skulle sælge ud af arvesølvet, og at de stort set alle
er rigtig gode. Fra en apps-afhængig it-redaktør skal der lyde et højt hurra for app-ideen …

Det er altså fantastisk, hvad der er sket med software de seneste par år. Hvor det før i tiden var umuligt at skrive programmer, der fyldte mindre end et par gigabyte på computeren, og gerne lidt mere, hvis du virkelig ville være sikker på at få et program, der kunne det hele og lidt til, så er det i dag muligt at få programmer, der stort set intet fylder, og endnu bedre – som stort set intet koster.

Jeg tænker naturligvis på apps. Apps til min smartphone og apps til min tablet. Disse små fantastiske programmer har forvandlet disse mobile enheder til produktivitetsfremmende enheder.

Når jeg tænker tilbage på min første mobiltelefon, en mursten fra Nokia, som jeg brugte til bicepstræning i stedet for at rende i motionscenter, kunne den én ting – ringe. Hvis jeg ville have sms på, skulle jeg betale ekstra for det, og hvis jeg ville koble den til min computer, skulle der et specielt kabel til, som kun Nokia fremstillede, og som kostede spidsen af en jetjager.

Efterfølgende blev mobiltelefonerne mindre, og der begyndte at komme lidt småspil til dem, såsom Snakes. Meget simple spil og absolut ikke noget at råbe hurra for. På et tidspunkt blev det så også muligt at synkronisere kontakter og kalender med computeren – det krævede et specielt program, som skulle installeres på din computer.

Se også:  Flere taber mobilen i hovedet - mobilrelaterede hovedskader er stigende

Programmerne voksede

Telefonerne var det, de var, og alt i mens eksploderede størrelsen på programmer til computeren på det nærmeste. På mange måder virkede det, som om programudviklerne havde aktier i harddiskindustrien, for det var hele tiden nødvendigt at købe en ny og større harddisk.

I dag er harddiskene dog så store, at vi aldrig rigtig behøver tænke over størrelsen på programmerne, men tjek alligevel lige en gang størrelsen på dine programmer – du vil blive overrasket.

I mellemtiden skete der ting og sager med mobiltelefonerne. De ændrede sig lige så langsomt, og på et tidspunkt begyndte vi at snakke om smartphones, og her var det så, at Apple begik en genistreg. De indførte apps, programmer, som ikke alene næsten intet fylder, de koster heller ikke ret meget.

Der gik ikke længe, inden jeg blev en fanboy af apps-ideen. Hvor er det dog genialt, at programmer næsten intet fylder, at jeg kan købe dem uden at skulle sælge ud af arvesølvet, og at de stort set alle er rigtig gode.

Har du lyst til at spille? Ja, så findes der et utal af gode og sjove spil til smartphones og tablet, og er dit krav de mere seriøse anvendelser, ja, så skal du heller ikke kigge langt efter nyttige programmer. Både App Store og Google Play vrimler med dem, og Markedspladsen til Windows Phone er også ved at blive godt befolket.

Se også:  OnePlus præsenterer smartphone med usynligt kamera

I dag står jeg med en iPad, en iPhone, en Galaxy Tab og en HTC-smartphone (eller skulle jeg sige, det gør vi i hjemmet), og de er alle spækket med små apps.
Det eneste lille klagepunkt, jeg har, er, at det nogle gange kan være svært at finde rundt i de mange apps. Når jeg skal bruge en app til mit kørselsregnskab, skal jeg så lede på dansk eller engelsk? Hvilke søgeord skal jeg bruge for at få de bedste resultater, og hvordan finder jeg den bedste app?

Men det er luksusproblemer. Min iPhone og iPad er i dag en integreret del af mit liv, både professionelt, hvor der efterhånden ligger rigtige mange apps, jeg hverken kan eller vil undvære, og privat, hvor der er en masse spil og hyggeprogrammer, som i grafik næs-ten kan give min monster-pc kamp til stregen.

Så fra en apps-afhængig it-redaktør skal der lyde et højt hurra for app-ideen, og jeg glæder mig, til der kommer endnu flere.

Hvad mener du? Er du lige så begejstret for de små apps? Skriv din mening herunder …

[pt id=’2007233′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Lars Bennetzen chefredaktør”‘]

Lars Bennetzen, chefredaktør


TAGS
Android
apps
iPhone
smartphone
Windows Phone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S