Home » Sikkerhed » De mobile trusler kommer til at dominere 2013
De mobile trusler kommer til at dominere 2013

De mobile trusler kommer til at dominere 2013

Share

ESETs forskerhold har gjort status over udvikling af it-trusler i 2012 og vurderer, at vi i 2013 kommer til at se en markant vækst i malware til mobile enheder

Den mest tydelige trend i 2012 var, at ondsindet kode udviklet specielt med henblik på at angribe mobiltelefoner med Googles operativsystem, Android, slog sin position fast som det område, de cyberkriminelle havde den største interesse.

Det skyldes ikke mindst, at udbredelsen af Android-enheder nærmest er eksploderet i 2012. Ifølge IDC har Android således haft en vækst på 145 procent i første kvartal 2012 i forhold til året før.

Samtidig vurderer Juniper Research, at antallet af brugere, der bruger deres mobile enheder til bankforretninger, vil stige til 530 millioner. Den samme undersøgelse siger, at der i 2011 kun var 300 millioner, der tilgik deres bank fra deres telefon.

Se også:  Phishing undervurderes stadig – og der er kun én løsning

”Når vi kigger på det stigende salg af mobile enheder, de forskellige måder, de bruges på, og tager med i betragtning den hurtige udvikling af både smartphoneteknologien og af ondsindede programmer i 2012, så er der ingen tvivl om, at vi vurderer, at den største trend for 2013 bliver en eksponentiel vækst af mobil malware,” siger Minna Vadsager, Country Manager Eurosecure.

Malware til mobile enheder havde i 2012 et tydeligt billede af, at de cyberkriminelle var ude efter deres ofres penge. Således blev hovedparten brugt til sende sms’er til overtakserede sms-numre. På andenpladsen kom så den malware, der gjorde den inficerede enhed til en zombie, altså en del af et mobilt botnet, og endelig så kom informationstyveri på tredjepladsen.

Se også:  De fire største sikkerhedstrusler mod din mobil i dag

Samtidig med at mængden af malware til mobile enheder kommer til at stige i 2013, så kommer vi også til at opleve, at antallet af malwarevarianter kommer til at stige i 2013, vurderer sikkerhedseksperter hos ESET. Der har været en eksplosionsagtig udvikling i mængden af malwarevarianter, der sender sms-beskeder til overtakserede numre i løbet af årene, og den udvikling kommer vi til at se meget mere til i 2013, vurderer Minna Vadsager.


TAGS
Android
mobilsikkerhed
virus

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S