Home » AOD Pro » De fleste unge ønsker fleksible arbejdstider
De fleste unge ønsker fleksible arbejdstider

De fleste unge ønsker fleksible arbejdstider

Share

I kølvandet på corona forventer medarbejdere under 40 år mere fleksibilitet og større forståelse for livet uden for arbejdspladsen fra deres arbejdsgivere, viser en undersøgelse fra it-virksomheden Citrix

Virksomheder bør tilbyde langt mere fleksibilitet, hvis de fremadrettet vil tiltrække og fastholde unge talenter med digitale kompetencer.

Ifølge en global undersøgelse fra it-virksomheden Citrix er medbestemmelse over ens arbejdstid og arbejdsgiverens forståelse for familielivet nemlig blandt de forhold, som langt de fleste unge forventer af deres arbejdsplads.

Hele 82 procent af 2.000 adspurgte under 40 år svarer, at arbejdsgivere bør tilbyde medarbejdere muligheden for fleksible arbejdstider. 74 procent mener, at arbejdsgivere bør have større forståelse for medarbejdernes forpligtelser i forhold til familien, og 69 procent mener, at det bør være muligt at vælge en fire-dages arbejdsuge.

”Undersøgelsen peger på, hvor vigtigt det er at give den enkelte medarbejder medbestemmelse – særligt for de yngre generationer. Ledere bliver nødt til at gøre det muligt for deres medarbejdere at arbejde overalt og fra enhver digital enhed og tjeneste,” siger Donna Kimmet, der er Chief People Officer i Citrix.

Se også:  Microsoft skaber ny platform som gør det nemmere arbejde hjemme
Digitale generationer er værdifulde

Med det seneste års digitale omstilling er unge med digitale kompetencer blevet ekstra attraktive på arbejdsmarkedet. Ifølge Citrix’ seneste undersøgelse og rapport er der klar sammenhæng mellem et virksomheders overskud og digitale kompetencer. Stiger procentdelen af digitale unge i et land med ét procentpoint, stiger landets virksomheders evne til at skabe overskud med tilsvarende 0,9 procentpoint.

Forholdet mellem antallet af digitale medarbejdere og rentabilitet betyder, at virksomheder bør sætte fokus på rammerne for en mere fleksibel arbejdsplads fx ved at indføre klare retningslinjer for hjemmearbejde og have de rette digitale redskaber til rådighed. Ikke mindst fordi 90 procent af de unge ifølge undersøgelsen ikke ønsker at vende tilbage til kontoret på fuld tid.

Se også:  Nedlukning har forbedret to ud af tre danskeres arbejdsliv

”Det er afgørende, at virksomheder prioriterer medarbejdernes digitale helbred og samtidig sikrer, at teknologien på arbejdspladsen fungerer sømløst og er tilpasset de yngre generationer. Det er med til at sikre de bedste betingelser for innovation og værdiskabelse,” siger Donna Kimmet.

Ifølge undersøgelsen bør virksomhedsledere være opmærksomme på, at der kan være forskel på på digitale præferencer hos forskellige generationer. De yngre generationer foretrækker eksempelvis at benytte sociale medier og beskedtjenester til at kommunikere i deres arbejde, mens lederne foretrækker e-mail.

Om undersøgelsen

I 2020 og 2021 interviewede vi 2.000 digitale indfødte (750 Generation Z og 1,250 Millennials) samt 1.000 virksomhedsledere i store, etablerede virksomheder og mellemstore virksomheder. Respondenterne kommer fra Frankrig, Tyskland, Holland, Storbritannien, Mexico, USA, de Arabiske Emirater, Kina, Indien og Japan. Undersøgelsen er baseret på input fra følgende brancher: finansindustrien, sundhedsvæsenet, teknologi, serviceindustrien, produktion og detailhandlen.


TAGS
arbejdskultur
Citrix
hjemmearbejde

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S