Home » AOD Pro » De fleste apps er fulde af fejl
De fleste apps er fulde af fejl

De fleste apps er fulde af fejl

Share

En ny rapport fra Veracode viser at 76 procent af aktive apps har mindst én sikkerhedsbrist, hvoraf 24 procent har alvorlige fejl

Veracode, verdens største udbyder af testsystemer inden for app-sikkerhed (AST), har i dag offentliggjort sin rapport State of Software Security (SOSS) Volume 11, der udkommer årligt og tager temperaturen på sikkerhedsniveauet på apps på verdensplan. I år er analysearbejdet baseret på 130.000 apps, og den viser blandt andet, at det tager omkring 6 måneder at lukke halvdelen af de fundne fejl.

Rapporten afslører også nogle ’best practices’, der i signifikant grad kan forbedre hastigheden på at få løst problemerne. Veracode erfarer, at der er nogle faktorer, som de sikkerhedsansvarlige i en virksomhed har meget lidt kontrol over, og nogle, som de har meget kontrol over.

Veracode kategoriserer dem som ’nature’ og ’nurture’. Indenfor den første kategori inkluderer Veracode faktorer som applikationens og organisationens størrelse samt omfanget af sikkerhedsbristen, mens den anden kategori dækker handlinger som scanningsfrekvens, kadence og scanning via API’er.

• Apps med indbyggede fejl er normen: 76 procent af aktive apps har mindst én sikkerhedsbrist, hvoraf 24 procent har alvorlige fejl. Det er et godt tegn, at de fleste apps ikke har kritiske fejl, der indebærer alvorlige risici for appen. Hyppig scanning kan desuden reducere den tid, det tager at løse halvdelen af de identificerede problemer med mere end tre uger.

• Antallet af open source-fejl er støt stigende: Mens 70 procent af alle apps har ’arvet’ mindst én sikkerhedsfejl fra deres egen open source-kode, viser rapporten også, at 30 procent af de undersøgte apps har flere fejl i den anvendte open source-kode end fra selve kodearbejdet produceret af den enkelte programmør. Den væsentligste læring er, at softwaresikkerhed opnås, hvis man ser på det fulde billede, som inkluderer, at man identificerer og scanner den tredjepartskode, der er anvendt i appen.

Se også:  Nu kan du betjene din Kia-bil med mobilen - ny app klar

• Rapporten viser, at flere scanningstyper og en DevSecOps-tilgang optimerer effektiviteten: Arbejder man med en kombination af flere forskellige scanningstyper, herunder statisk analyse (SAST), dynamisk analyse (DAST) og softwarekompositionsanalyse (SCA) forbedrer man hastigheden for reparationerne. Dem, som anvender SAST og DAST sammen, har kunnet løse halvdelen af fejlene 24 dage hurtigere.

• Det er afgørende at få betalt af på sikkerhedsgælden: Sammenhængen mellem at scanne apps ofte og at kunne reducere tiden, det tager at løse problemerne er allerede slået fast i Veracodes tidligere State of Software Security research. Dette års rapport viser også, at man kan reducere den overordnede risiko ved at fikse sin backlog med kendte fejl. Rapporten konkluderer desuden, at det tager væsentligt længere tid at afhjælpe problemer i ældre apps med høj fejltæthed. Gennemsnitligt tager det yderligere 63 dage at reparere halvdelen af fejlene.

• Automatisk fejlfinding og -løsning: De som automatisk tester gennem SDLC har kunnet identificere og udbedre halvdelen af fejlene 17,5 dage hurtigere, end hvis man scanner på en mindre automatiseret måde, viser rapporten.

Kunsten at løse sikkerhedsbrister

Der er håb forude. State of Software Security 11-rapporten afslører, at håndtering af problemer inden for moderne DevSecOps-praksis resulterer i, at flere fejl bliver løst. Hvis man for eksempel gør brug af flere slags app-scanningsværktøjer, arbejder med mindre eller mere moderne apps og indarbejder sikkerhedstestning som en del af processen via en API, gør det rent faktisk en forskel i forhold til at reducere den tid, det tager at reparere sikkerhedsbristerne. Selv i apps, der ikke er så ideelt opbygget.

Se også:  Webapps er direkte årsag til de fleste hackerangreb

“Målet med softwaresikkerhed er ikke at skabe applikationer, der er perfekte, i første forsøg, men at finde og reparere fejlene på en fornuftig måde og i god tid,” siger Chris Eng, Chief Research Officer hos Veracode.
“Selv når man står over for de mest komplekse udfordringer, kan udviklere tage specifikke tiltag i brug for at forbedre app-sikkerheden overordnet set med den rette træning og de rette værktøjer,” uddyber Chris Eng.

Om State of Software Security-rapporten Veracodes State of Software Security (SOSS) Volume 11-rapport er en omfattende analyse af appsikkerhed fra scanninger af flere end 130.000 aktive applikationer udført af Veracodes kundebase med mere end 2.500 virksomheder. Det repræsenterer branchens mest omfattende sæt af benchmarks for applikationssikkerhed. Rapporten er udarbejdet i samarbejde med dataforskere ved Cyentia Institute for bedre at visualisere og forstå nye trusler, og hvordan udviklere kan skabe apps både bedre og mere sikre.

Om Veracode

Veracode er en uafhængig AppSec-partner, der skaber sikker software og reducerer risikoen for sikkerhedsnedbrud samt forbedrer sikkerheds- og udviklerteams’ produktivitet. Som resultatet af det, kan virksomheder, der arbejder med Veracode flytte deres virksomhed og omgivelser fremad. Med sin kombination af procesautomatisering, integrationer, hastighed og lydhørhed hjælper Veracode virksomheder med at få nøjagtige og pålidelige resultater i arbejdet med at fokusere deres indsats på at løse og ikke blot identificere potentielle sårbarheder i webapplikationer.

Veracode hjælper flere end 2.500 kunder over hele verden indenfor en bred vifte af brancher. Veracodes løsninger har identificeret og vurderet flere end 21 billioner kodelinjer og hjulpet virksomheder med at løse flere end 54 millioner sikkerhedsfejl.


TAGS
app
apps
veracode

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S