Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

De dyreste mobiler er de dårligste

iPhone 5 og Samsung Galaxy S3 har store problemer med antennerne, viser en ny dansk undersøgelse.

Af Peter Engels Ryming, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Undertegnede har prøvet det, og det har du med stor sandsynlighed også: At en samtale på mobilen pludselig afbrydes af stilhed ... og en tabt forbindelse. Typisk får teleselskabet skylden, men sandheden er, at det simpelthen er din dyre smartphone, der er for dårlig. Det viser en test af de ni bedst sælgende mobiltelefoners antenner, som er udført af professor Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitets Institut for Elektroniske Systemer.

Testen viser at telefonernes antenner helt generelt har problemer med at leve op til kravene i GSM-standarden, men det er tidens to mest populære modeller der klarer sig værst, nemlig Apples iPhone 5 og Samsungs Galaxy S3. Den klart bedste antenne, derimod, sidder i den billigste af de testede modeller - Nokia 1800, der koster et par hundrede kroner.

"Det er chokerende, at antennerne bliver ringere og ringere. Det skyldes især, at de nye mobiltelefoner bliver mindre og tyndere, samtidig med at der bliver proppet flere funktioner ind i dem. Men det kan sagtens lade sig gøre at lave en moderne smartphone med en god antenne - det kræver måske bare nogle flere ingeniørtimer," siger Gert Frølund Pedersen til TV-2.

Antennekvaliteten giver problemer på flere planer. Ikke alene får telefonen sværere ved at oprette og vedligeholde forbindelsen, den bruger også mere batteri, fordi den automatisk skruer op for sendestyrken.

I undersøgelsen har Aalborg Universitets Institut for Elektroniske Systemer lagt mest vægt på mobilernes evner på 900 MHz-frekvensbåndet, som teleselskaberne benytter til dækning uden for byerne, da det rækker længst.

Du kan hente hele undersøgelsen som en PDF-fil via dette link.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere