Home » Hardware » Guide: De bedste opgraderinger
Guide: De bedste opgraderinger

Guide: De bedste opgraderinger

Share

Gode råd om opgradering

Der er mange grunde til at opgradere. De kan række fra det essentielle til det forfængelige, fra det håbefulde til det vitale. En opgradering giver måske bedre framerates i dine yndlingsspil, eller måske får systemet flere kræfter og kan klare et spil, som det ikke kunne spille før. Hvis du bruger din maskine til mere seriøst arbejde, kan en opgradering måske gøre det muligt at nå mere på kortere tid. Du kan måske gøre ting, som maskinen ikke kunne overkomme.

En fornuftig tommelfingerregel

Hvis du griber dig i at sidde og vente på, at maskinen afslutter en opgave, kan en opgradering formentlig være på sin plads. Uanset om det gælder rendering af en video, tilknytning af en effekt til et billede, bootning eller indlæsning af et website – alt, strengt taget. Din tid er kostbar. Lad være med at bortøde den med at vente på, at maskinen får snøvlet sig færdig, når teknologien faktisk kan hjælpe. Det er i øvrigt ikke sikkert, at du trænger til en hardwareopgradeing. Valg af bedre software eller justering af din eksisterende software kan sagtens være det rigtige valg. Det vender vi tilbage til.

Én omstændighed, som holder de fleste af os tilbage.. Er udgiften.

Det er mindst lige så vigtigt at opveje fordelene mod prisen, som det er at regne ud, hvilke hardwareopdateringer der kræves. Hvis dit budget rækker til at anskaffe det allerbedste inden for hver kategori, er du heldig. Men de færreste af os har råd til så aggresiv en opgraderingskadence. Hvis du ved, at du skal udskifte adskillige vitale komponenter, giver det mening at planlægge din opgradering. Køb for eksempel et grafikkort, der stadig kan være relevant, når du senere udskifter din processor og dit bundkort.

Se også:  Fractal Design Ion SFX 650 Gold [TEST]: I toppen til det lille format
Det er vigtigt, at du ved, hvad du forventer af en opgradering.

Uden denne viden jager du blot det nyeste og største uden at tage hensyn til, om anskaffelsen faktisk er fornuftig. Hvis du regner ud, hvad du har brug for, kan du også fokusere på de komponenter eller det subsystem, der vil have den største indflydelse. Det er ganske ofte sådan, at det kun er brugeren selv (dig), der kan identificere dette område.

For eksempel vil vi normalt ikke anbefale, at man bruger tid og penge på at opgradere hukommelsen. For langt hovedparten af brugerne er 8 GB nok (eller endda 4 GB, hvis der er tale om en ældre maskine). Hvis du imidlertid multitasker meget, redigerer flere 4K-billeder og roder rundt med UHD-video, kan et spring til 16 GB eller endda 32 GB give markante fordele.

Processorer

Din cpu er central for stort set alt, hvad du laver, og der er derfor en vis logik i at ønske sig den nyeste processorarkitektur og betragte den som en magisk mirakelkur, der kan løse alle computerproblemer. Problemet med denne tankegang er, at nyere cpu-opgraderinger har udgjort relativt beskedne fremskridt.

Se også:  Ny 4K-skærm vil vise konsoller fra deres bedste side

Når man opgraderer sin cpu, skal man ikke nødvendigvis anskaffe den dyreste chip.

De seneste generationer har faktisk vist stigninger i ydelsen på blot 10 procent. Hvis du springer en generation over, er der derfor ikke den store grund til bekymring. Hvis du imidlertid springer flere generationer over, kan forskellen bliver markant. Vi har ikke set noget større spring i kerneantal hos mainstream-processorer, og frekvenserne har bevæget sig ret langsomt opad.

Ingen garanti 

Selvom din cpu halter et par generationer bagefter, er der altså ingen garanti for, at en cpu-opgradering vil forvandle din pc. Vi har faktisk konstateret i vores casestudies her, at en hæderlig cpu med adskillige år på bagen stadig kan hævde sig blandt nyere chips i den praktiske brug. Der ligger imidlertid en ret alvorlig advarsel her.

Nyere processorer understøtter nyere teknologier, altså chipsæt, og set i en større sammenhæng kan det betyde, at en opgradering af både cpu og bundkort kan være en langt mere attraktiv mulighed. M.2 NVMe-drev kan for eksempel nå overførselsrater på 3,5 GB/s i sammenligning med et sølle SATA-ssd, der blot leverer 550 MB/s.

Find en platform, og høst frugterne af den nyeste teknologi.

TAGS
arbejdsstation
Gaming
Opdatering af PC
opgradering
PC-opdatering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S