Home » Hardware » Guide: De bedste opgraderinger
Guide: De bedste opgraderinger

Guide: De bedste opgraderinger

Share

Hvilken hardware skal man opgradere i en aldrende maskine – og hvornår?

Selve begrebet opgradering er centralt i enhver hardwareentusiasts filosofi. Det er sandelig fristende at tage en fem år gammel maskine, smide nogle dele ud, installere nogle nye og på ingen tid få et resultat, der næsten er som en splinterny pc. Men fungerer det i praksis? Hvad gør størst forskel? Og hvad skal man opgradere først

Det besluttede vi os for at finde ud af. Vi tog to casestudies. To maskiner, der stod og samlede støv i et hjørne: Den ene var en gaming-pc; den anden var en arbejdsstation. Dernæst valgte vi to meget forskellige opgraderingsmåder til dem. Vi ville nemlig se, hvad der gør den største forskel i den generelle ydelse på de to specielle områder.

Se også:  Her er de bedste spil i 2022
Det første system var en aldrende arbejdsstation.

Den rummede en muskelsvulmende Core i7-970, der var Intels andet forsøg med sekskerne-processorer. Med en frekvens på 3,2 GHz og en pris på over 6000 kroner var den ikke ligefrem noget dovendyr. Hertil kom 6 GB ddr3 1600, en SATA II-harddisk på hele 2 TB og et stærkt grafikkort: ATI HIS HD 5870. Da den maskine var ung, var den et veritabelt monster.

I mellemtiden er der gået seks år, og dens harddisk halter, processoren svarer til en moderne Core i5, og dens bundkortsupport er svær at tage alvorligt. I det andet ringhjørne har vi vores gamingmaskine. Den er langt yngre end arbejdsstationen, og den har klaret sig lidt bedre i årenes løb. Den rummede en Intel Core i5-4670, og denne Haswell kunne stadig levere masser af regnekraft.

Se også:  5 tips: Sådan får du den bedste gaming-oplevelse på dit tv

Med 8 GB ram, et OCZ Vertex 4-ssd på 256 GB og referencekortet GTX 670 kunne den stadig game ved 1080p, om end langt under de minimale 30 fps i de fleste sammenhænge.

Hvis du nu er nysgerrig efter at se, hvad du bør opgradere som det første, og om det er umagen og pengene værd – eller du blot vil se, hvad vi gjorde for at genoplive disse modne maskiner, kan du roligt læse videre.

1 2 3 4 5 6 7Næste

TAGS
arbejdsstation
Gaming
Opdatering af PC
opgradering
PC-opdatering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S