Home » Gratis software » De bedste gratis-programmer
De bedste gratis-programmer

De bedste gratis-programmer

Share

Her er fire spændende gratis programmer og apps udvalgt af redaktionen på AOD. Find links til disse og mange andre programmer under fanebladet “Gratis software” på AOD.dk

1 Eset sysinspector
Systemdiagnose til Windows

ESET SysInspector er et gratis program fra det velansete sikkerhedsfirma ESET. Programmet kan hentes gratis, men hvis man har et af ESETs sikkerhedsprogrammer, indgår det også som et element i dette. Programmet scanner en række vigtige systemindstillinger, registreringsdatabaseindhold, tjenester samt vigtige filer i almindelighed.

Formålet er at se, om disse afviger fra, hvad man måtte forvente. Hvis de gør, bliver dette meddelt i form af farvekode. Jo rødere, desto større opmærksomhed skal man give alarmen. Programmet kan også løse problemer med software, hardware og drivere.

2 Plantnet Plant identification
Identificer planter og blomster

Der er vel ingen af os, der fuldstændig kan sige sig fri for at nyde naturen. Måske undrer vi os så over, hvilke planter det er, vi ser. Vores foretrukne mobil-app i dette nummer, PlantNet Plant Identification, kan ved tvivlsspørgsmål hjælpe dig med at identificere, hvilken vækst du til enhver tid står og kigger på.

Grundideen er, at du blot skal tage et foto af planten, så finder appen plantens botaniske og engelske navn. Indtil videre kan appen genkende 20.000 forskellige arter. Vores test viser, at appen generelt fungerer fint, i hvert fald med de blomstrende og grønne planter, vi har prøvet den på. For at opnå et godt resultat er det dog vigtigt at være omhyggelig.

Det gælder om at indfange den bestemte arts særlige kendetegn. Det er først og fremmest blomster, blade og frugter, der her tænkes på, men stilke og andre plantedele kan også være med til at identificere en plante. Drag ud i sommerlandet, og prøv dig frem.

3 Xmedia recode
Konverterer video og audio

XMedia Recode er et godt bud på en løsning, hvis du har brug for at konvertere video- eller audiofiler til andre formater, end dem de er tilgængelige i. Programmet kan konvertere til næsten alle de formater, der findes på markedet.

Det er også muligt at vælge mellem en række formater, som passer specielt til bestemte enheder såsom iPhone, Apple TV m.fl. Du kan også skabe nye formater fra grunden af. XMedia Recode klarer også mange opgaver, der kan forbedre det endelige videoresultat.

4 NETworkManager
Netværkets informationscenter

NETworkManager er et open source-program til Windows,
der kan anvendes til at administrere og fejlsøge netværksforbindelser. Programmets brugergrænseflade virker meget rolig og overskuelig. De forskellige emner, man kan benytte programmet til, vælges i venstre side, og emnet præsenteres herefter i hovedvinduet.

Med NETworkManager kan du få overblik over dit netværk, netværksinterfaces, scanne og se trådløse netværkskvaliteter og en masse andre ting. Der er indbygget traceroute, ip-scanner, port-scanner samt subnet calculator. Du kan endvidere starte Windows Powershell fra programmet, som vi er ret begejstrede for.


TAGS
filhåndteringsprogram
haven
networkmanager

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S