Home » Mobiltelefon » De bedste gratis apps til Windows Phone 7
De bedste gratis apps til Windows Phone 7

De bedste gratis apps til Windows Phone 7

Share

Selvom Microsoft endnu ikke har åbnet for Zune MarketPlace herhjemme, så du kan købe apps og musik til din Windows-mobil, kan du sagtens hente gratis apps. Vi har samlet de bedste …

Endnu har Microsoft ikke åbnet op for salget af apps og musik til deres Windows Phone 7 herhjemme. Det sker efter alle solemærker at dømme først til efteråret, når den danske brugergrænseflade til Windows Phone 7 lanceres. Først da vil det være muligt at købe apps og musik på Zune Marketplace, der er Microsofts svar på Apples iTune Store.

Men de gratis apps er der ingen regionale begrænsninger på, så dem kan du hente frit, også selvom du bor i Danmark. Der er faktisk ret mange af dem, selvom Windows Phone stadig er bagud på point, når det gælder antallet af tilgængelige apps. På Zune Marketplace er de opdelt i kategorier, og her er alt lige fra spil over diverse notesblokke og lommeregnere og til snedige apps, der gør det muligt at finde vej, holde styr på sine opgaver og læse e-bøger.

Flere og flere af de populære apps, der kendes fra iPhone og Android, kan også fås til Windows Phone 7. Det og det faktum, at antallet af nye apps til Windows Phone 7 stiger uge for uge, tyder på, at hvor det før var kutyme kun at lancere nye apps til iPhone og Android, så kommer de fremover i stigende grad til alle tre platforme, om ikke samtidig så inden for kort tid efter lanceringen til iPhone.

I denne artikel har vi kigget stakken af apps igennem og samlet en buket af nogle af de gratis apps til Windows Phone 7, som du kan hente på Zune Marketplace direkte fra din telefon.

[pt id=’2015692′ size=’large’ link=’file’]

 

Windows Phone 7 og Facebook er tæt knyttet sammen. Så snart du har sat din Facebook-konto op på telefonen, hentes der helt automatisk opdateringer og kontaktinformationer om alle dine Facebook-venner, og det billede, de har på deres profil, vises automatisk, når de ringer til dig. Det er smart og praktisk, og gør det nemt altid at følge med i vennernes gøren og laden, uden at skulle åbne en webbrowser.

Men selvfølgelig kan du få en Facebook app til Windows Phone 7, der gør det muligt at se din Facebook-konto, sådan som du er vant til fra internettet. Du kan få de seneste opdateringer, bladre i billeder og alt det du ellers plejer at kunne på Facebook.

App’en giver med andre ord adgang til Facebook, sådan som du er vant til, men faktisk er Facebook-integrationen i Windows Phone så velgennemført, at det ikke er nødvendigt at bruge app’en i hverdagen.

Men skal du søge efter nye eller gamle venner på Facebook eller tilgå nogle af de specialsider og grupper, du er medlem af, er Facebook app’en uundværlig. For lige præcis de mere avancerede Facebook-funktioner er ikke en del af integrationen med Windows Phone 7.

[pt id=’2015694′ size=’large’ link=’file’]

 

Twitter er en anden af de ”must have” sociale applikationer, der hører med til hverdagen for den moderne videns-arbejder. Det kan du naturligvis også få en app til, der gør det muligt at tweete og læse andres tweets fra din Windows Phone 7. Du kan tilmed håndtere flere Twitter-konti fra app’en.

Twitter-app’en åbner med en liste over de seneste tweets fra dig selv og de tweets, du følger, og du kan samtidig få et overblik over, hvilke tweets der har retweetet dit tweet eller nævnt det på anden vis. Du kan også søge efter bestemte ord i dine egne tweets eller finde andre tweets, du ønsker at følge.

Vil du skrive et nyt tweet, trykker du på Compose-knappen, og så har du de vanlige 160 tegn at boltre dig med. Når du har skrevet din besked, trykker på Send-knappen, og så udsendes tweetet, ganske som hvis du havde skrevet det på Twitter.com eller fra en af de mange Twitter-applikationer, du kan installere på din computer.

Nu vi er ved det der med mad, så kan du også hente en helt gratis mad-dagbog, hvor du kan registrere alt hvad du spiser, din motion og så videre – og få beregnet hvor mange kalorier du har indtaget, og hvor mange du har forbrændt i løbet af dagen. Du kan også registrere din vægt og følge udviklingen i den uge for uge.

App’en hedder Calorie counter og fordrer, at du har oprettet en brugerkonto på FatSecret.com. Det er et amerikansk slankesite, og selve kontoen er gratis, men du kan tilkøbe forskellige slanke- og informationsprogrammer, hvis du har lyst.

[pt id=’2015695′ size=’large’ link=’file’]

 

Du kan også slå de mest poplære madvarer op efter brand. Der er selvsagt kun amerikanske produkter, men flere af dem fås jo også herhjemme, f.eks. Kellogg’s morgenmadsprodukter og Unilevers store udvalg af basisfødevarer. Er du ”over there”, er der faktisk også kalorietabeller for menukortet på flere amerikanske restauranter og restaurant-kæder.

Se også:  I morgen kommer Huaweis nye topmobiler i P40-serien

App’en er måske ikke så brugbar herhjemme, men den viser noget af styrken ved mobile apps og samspillet mellem websites og din mobiltelefon.

Windows Phone og Bing er naturligvis stærkt integreret, men er du mere til Google, hvad hovedparten af danskerne er, så kan du naturligvis installere en Google søge-app på telefonen.

Ligesom den integrerede Bing-søgning er Googles ”lokationsbestemt”, hvilket betyder, at hvis du giver lov til det, så kan Google Search få at vide af din telefon, hvor du befinder dig og tilpasse søgeresultaterne efter det.

[pt id=’2015696′ size=’large’ link=’file’]

 

Det virker ikke helt overbevisende, for der er ikke mange dansksprogede søgeresultater taget i betragtning af, at der står ”Karise” som lokation i Google Search… Godt nok har vi et stort, internationalt bryggeri i nabolaget, men det er stadig dansk, der er hovedsproget på de her kanter.

[pt id=’2015697′ size=’large’ link=’file’]

 

Er du på farten og sidder i f.eks. et S-tog eller et fly, kan du sagtens fordrive tiden med at læse en god bog på din Windows Phone 7. Det føles godt nok som at læse på et frimærke, og læseoplevelsen handler meget om skærmstørrelse og skærmopløsning.

Således læser jeg væsentlig mere behageligt på min 3,8” LG E900 end på min HTC Mosart, der kun har en 3,7” skærm. Opløsningen er den samme, men den lidt større skærm på LG’en gør det altså til en meget mere behagelig oplevelse.

I starten af året frigav Amazon en Windows Phone 7-version af deres Kindle E-reader, der også kendes fra iPhone og Android – og så Kindle-enheden selv, naturligvis. Når først du har hentet og installeret Kindle E-reader, får du adgang til et sandt overflødighedshorn af alverdens bogtitler, og uanset om du er til skøn- eller faglitteratur, er der rigeligt at vælge imellem.

[pt id=’2015698′ size=’large’ link=’file’]

 

En særlig snedig detalje er muligheden for at hente en prøveversion af den bog, du påtænker at købe. Prøveversionen indeholder indholdsfortegnelsen og et repræsentativt udvalg af prøve-kapitler fra bogen og kan oftest give dig et meget bedre billede af, om det er den rette bog for dig, end hvis du blot læser, hvad der står om bogen på Amazon.

Læseoplevelsen fejler ikke noget – tekst og billeder står klart og tydeligt, uden at det kan hamle op med den langt større Kindle e-bogslæser. Men til turen til og fra arbejde er det helt i orden, selvom det godt nok ikke er meget tekst, der står på hver side.

Du kan tilmed tilpasse indstillingerne, så du f.eks. kan læse hvid tekst på sort baggrund eller vælge en særlig Sephia-farveindstilling, der giver en mere gullig baggrund at læse på. Hvad du vælger, er bestemt din egen sag, men vi kan ikke anbefale hvid tekst på sort baggrund. Det giver sorte striber for øjnene, når du har læst på skærmen i et stykke tid.

Kindle E-reader kræver naturligvis, at du har en Amazon-konto, men pas på: Har du slået One-click buy-funktionen til, kan der let gå ”hamster” i den, og pludselig har du købt for et langt større beløb, end du synes, er sjovt.

Du kan få flere andre e-bogslæsere til Windows Phone 7. Der findes ligefrem særlige netbogslæsere, hvor du kan købe adgang til at låne og læse et næsten lige så stort antal bøger, som du finder på Amazon. Det er billigere i længden, men læseoplevelsen er ikke helt på højde med Kindle-læseren.

Selvfølgelig kan du også få Adobe Reader. Den kan både bruges til at læse bøger og andre tekster på, f.eks. de PDF-filer der er vedhæftet dine e-mails, eller som du kan hente på diverse hjemmesider. Så snart du har installeret app’en, integreres den med Outlook og de andre apps, der kan åbne PDF-filer på telefonen. Så er indholdet i en PDF-fil aldrig længere væk end et tryk med fingeren på skærmen.

At have sit yndlingsopslagsværk med på farten kan være forskellen på succes eller fiasko, ligegyldigt om det handler om en vigtig reservedel til den maskine, du står og reparerer hos kunden eller om at vinde en diskussion om, hvorvidt en bestemt skuespiller har været med i den eller den film – eller ej.

Der findes masser af mobile opslagsværker om stort set hvad som helst til Windows Phone 7. Et af de mest velkendte er sikkert IMDb, der er en app til den enorme filmdatabase International Movie Database. Her kan du slå alt op om film, skuespillere, tv-serier og få den seneste gossip om skuespillerne og de seneste nyheder om film og tv-serier.

[pt id=’2015699′ size=’large’ link=’file’]

 

Så snart du har hentet og installeret app’en på din Windows Phone 7, kan du søge i den enorme database og få præsenteret alt, hvad du har behov for at vide om denne eller hin film, tv-serie eller skuespiller. Alt er naturligvis linket på kryds og tværs, så du kan grave al den viden ud af IMDb, som du har behov for.

Se også:  Ny Microsoft-app tjekker børnenes mobilkøb, skærmtid og færden

App’en kræver naturligvis internetadgang, for at dine søgninger kan fungere, og brugergrænsefladen er eksemplarisk, lækker og godt integreret med Windows Phone 7 og giver et fantastisk overblik over søgninger og præsenterer detaljerne meget overskueligt. Og du vinder enhver film-diskussion, hvis du altså lige husker at tjekke IMDb, før du vædder.

Opskrifter er et andet sted, hvor du kan have gavn af din mobiltelefon, hvis du stadig ikke har fået installeret en computer i køkkenet. Endnu synes der ikke at være nogen danske opskrifts-apps til Windows Phone 7, men til gengæld kan du hente og installere Big Oven, der indeholder over 700.000 opskrifter fra hele verden indsendt af brugerne selv.

En smart detalje ved Big Oven er muligheden for at angive tre ingredienser, som du har i køleskabet og så få vist alle de opskrifter, de indgår i. Det er en god måde at begrænse søgningen i den enorme database på, og gør det muligt ikke kun at få brugt alle dine rester i køleskabet, men også at få indsnævret de retter, du ønsker opskrifter på.

[pt id=’2015700′ size=’large’ link=’file’]

 

Big Oven er naturligvis på engelsk, og måleenhederne er enten amerikanske eller europæiske alt efter, hvor i verden opskriften stammer fra. Derfor er det en god ide også at hente en lille konverterings-app, der kan omregne mellem de forskellige enheder, f.eks. HTC Converter eller en af de andre du kan finde på Zune Marketplace.

Det er også muligt at kommentere og bedømme hver eneste opskrift, og oftest finder du spændende varianter af retten i kommentarerne eller lige den oplysning, der gør, at retten lykkes for dig.

Du kan naturligvis også få de nyeste rygter og informationer om Windows Phone samt få træning i at bruge telefonen direkte på telefonen ved hjælp af apps.

To af dem, der er værd at installere, hvis du er lidt mere telefonnørd end gennemsnittet, er WP7 news, der bringer RSS-feeds fra alle de store netmagasiner, der skriver om Windows Phone og Microsoft Insider, der er Microsoft egen marketing-app til Windows Phone-platformen.

[pt id=’2015701′ size=’large’ link=’file’]

 

Sidstnævnte bringer tips, tricks og nyheder om Windows Phone og præsenterer en masse af de apps, der udgives til platformen. Sidstnævnte er selvsagt oftest nogle, der koster penge, så den information kan du endnu ikke bruge til så meget.

Men tips og tricks-sektionen er god, især hvis du er ny bruger. Her kan du hurtigt få viden om og konkrete anvisninger på, hvordan du bruger din Windows Phone 7.

Opgavelister er en herlig ting at have med sig på farten, og der findes i tonsvis til Windows Phone 7, der er mere eller mindre integreret med forskellige webbaserede opgavetjenester eller din Microsoft Exchange-mailkonto.

En af de apps, der integrerer din telefon med opgavelisten på din Microsoft Exchange-mailkonto, er ”Bring the wine”. Den synkroniserer op mod Exchange, og du kan håndtere og oprette nye opgaver fra telefonen, der så dukker op i opgavelisten i Outlook.

Desværre skal du starte forfra med opsætning og synkronisering af ”Bring the wine”-app’en, hver gang den bliver opdateret, og i den periode, jeg har testet den, er det sket næsten hver eneste uge. Det er lidt surt at skulle sætte app’en op næsten hver uge, men til gengæld får du så komplet integration mellem opgavelisten i Outlook og din telefon.

Kan du undvære integrationen, er en anden mulighed app’en Lists & things, der gør det muligt at oprette flere forskellige opgavelister – endda med forskelligt design. Grundlæggende set kan du oprette en almindelig opgaveliste og en særlig indkøbsliste. Forskellen ligger i visningen, og hvilke felter du har adgang til.

En særlig snedig detalje er muligheden for at tage et billede med det indbyggede kamera i telefonen og knytte det til en opgave på opgavelisten. Så er du sikker på, at du får købt det helt rigtige, når du handler, for du kan bare tage et billede af emballagen eller en vigtig detalje ved det, du skal købe, så du har det ved hånden, hvis du kommer i tvivl, når du står i forretningen og skal vælge mellem de forskellige varianter af den vare, du vil købe.

[pt id=’2015693′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
App Store
ebogslæser
Google
IMDB
Microsoft
Mobiltelefon
smartphone
sociale netværk
Windows Phone 7
Zune

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S