Home » Gratis software » De 50 bedste gratis programmer til ethvert formål
De 50 bedste gratis programmer til ethvert formål

De 50 bedste gratis programmer til ethvert formål

Share
6 Skrivning
FocusWriter
http://gottcode.org/focuswriter

Et smukt og roligt baggrundsbillede. Lyden fra en skrivemaskine, der ledsager dine tastetryk. Dig, dine ord og ingen distraherende sager. Hvis der er noget, du skal have skrevet, bør du glemme store, klodsede office-apps: Nemt og enkelt.
Alternativ: Typora

7 Spilkonstruktion
Godot
http://godotengine.org

Der findes mange spil-engines at vælge imellem, men de er ofte temmelig krævende, når det gælder royalties; Godot er helt gratis og modnes hurtigt. Der er Vulkan-support på vej, og en enorm mængde dokumentation kan hjælpe dig i gang.
Alternativ: Amazon Lumberyard

8 3D-modellering
Blender
http://blender.org

Blender har for nylig droppet sin spil-engine-del for at fokusere på de funktioner, det for alvor har styr på: hvert skridt i 3D-pipelinen. Uanset om du skaber, modellerer, renderer eller animerer, er her hjælpsomme værktøjer – og de bliver bakket op af 17 års erfaring.
Alternativ: 3D Crafter

9 DTP
Scribus
http://scribus.net

Det giver ingen mening at prøve at layoute komplekse dokumenter i Microsoft Word, fordi programmet laver ulykker, hver gang man prøver at ændre størrelse på en tekstboks. Scribus er et langt mere fornuftigt valg til desktop publishing med en glimrende teksthåndtering og stærke billedfunktioner.
Alternativ: Lucidpress

10 Animation
Synfig
http://synfig.org

Uanset om dine 2D-animationsbehov består i tweening af vektorer eller skeletanimation af en samling bitmaps, giver Synfig dig de nødvendige værktøjer. Det er godt nok til at frembringe professionelle resultater, men kvaliteten af dit arbejde afhænger naturligvis af dig …
Alternativ: OpenToonz

En af de smukkeste ting ved Linux, bortset fra dets iboende frihed, er, at folk kan fylde systemet op med alle former for gratis software og sende hele historien af sted i én stor bunke. Det er som regel muligt at køre en Linux-installation i live-tilstand (altså uden at installere systemet og lave ulykker på de interne drev), og det kan være en god fremgangsmåde, hvis man vil have sjældent brugte redskaber inden for rækkevidde, eller man vil have fingrene i en stor bunke software på samme tid. Hent nogle USB-drev, installer de ønskede apps, og gør dig klar til alting.

Se også:  Microsoft klar med gratis alt-i-en Office-app - hent den nu
1 Privatliv: Tails
http://tails.boum.org

Når du skal være hemmelighedsfuld, bør du vende dig mod Tails. Det styrer automatisk alt gennem Tor-netværket og holder din onlineaktivitet privat. Det omfatter også en række kryptografiske værktøjer, der sikrer, at alle ens data er så svære at opsnappe som muligt. Det er også praktisk, hvis man vil fjerne noget fra et drev uden direkte at bruge drevet.
Alternativ: Whonix

2 Drevhåndtering: GParted Live
http://gparted.org

Med GParted får man flere valgmuligheder under indlæsning, og man kan endda installere images ved siden af Windows, hvis man tør.

Til arbejde med drevpartitioner eller forsøg på at ordne fejl i
partitionstabeller er GParted temmelig essentiel, og dets
Linux-distrovariant holder alt meget enkelt. Det omfatter nogle få enkle, men stærke værktøjer til filmanipulation og ikke ret meget andet. Fremragende.
Alternativ: Clonezilla Live

Se også:  Gratis Microsoft-app løser dine matematik-opgaver
3 Til dit mediecenter:OSMC
http://osmc.tv

En uofficiel blanding af Debian-distributionen af Linux, mediecenter-appen Kodi og nogle skræddersyede justeringer, der gør interfacet så brugbart og enkelt som muligt. OSMC er en fremragende distro til en dagligstue-pc – eller hvis du vil lade andre se nogle film på din pc uden at give dem fuld adgang til dine filer.
Alternativ: LibreELEC

4 Til sikkerhedstest: Kali Linux
http://kali.org

Hvor skrappe er dine computere? Hvor godt beskyttet er dit netværk? Find ud af det med Kali Linux, der rummer en enorm pakke af værktøjer, som kan hjælpe med at finde sårbarheder i eksisterende systemer. Man skal vide, hvad man gør, og sikre sig, at man bruger værktøjerne rigtigt, hvis man vil undgå en ubehagelig banken på døren, men intet er bedre til at afprøve sikkerheden.
Alternativ: BackBox

5 Til kreativitet: Ubuntu Studio
http://ubuntustudio.org

Uanset om du er interesseret i at producere video eller audio, står Ubuntu Studio klar med masser af redskaber. Dets effektivitet vil afhænge af den eksakte hardware, du har installeret (det er jo Linux), men det er gratis. Det er afgjort en god grund til at prøve det, før du går ud og investerer i dyre professionelle pakker.
Alternativ: AV Linux

TAGS
AOD Download
app
gratis apps
gratis software

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S