Home » Gratis software » De 50 bedste gratis programmer til ethvert formål
De 50 bedste gratis programmer til ethvert formål

De 50 bedste gratis programmer til ethvert formål

Share
46 Kryptering
Boxcryptor
http://boxcryptor.com

Stoler du på din cloudlagerudbyder? Nok til at lagre dine mest personlige filer uden sløring? Sandsynligvis ikke. Men med Boxcryptor kan du konstruere et krypteret lagerområde – og hvis udbyderen også krypterer, bliver sikkerheden fordoblet.
Alternativ: VeraCrypt

47 Internet-Privatliv
Tor Browser
http://torproject.org

Hvis man sender sin internettrafik via Tor, bliver man meget svær at spore, og man undgår at sætte onlinefingeraftryk. Browseren Tor gør processen utrolig nem.
Alternativ: Iridium Browser

Hvor i alverden er du? Med Tor Browser ændrer svaret sig, hver gang man besøger et nyt site.

48 Netværksstyring
Axence NetTools
http://axence.net

En komplet suite med 10 netværksredskaber fra overvågning over scanning til sporing af ruter. Der er endda lidt festligt intern Windows-pjatteri, der udspringer af Axences professionelle suite til it-styring.
Alternativ: PRTG Network Monitor

Se også:  4 fremragende gratis programmer
49 Netværks-fejlsøgning
Wireshark
http://wireshark.org

Wireshark er lidt tung, men det klarer opgaven så godt, at vi må anbefale det. Hvis du vil vide, hvad der sker på dit netværk, og hvorfor en funktion ikke vil lege med, er dette den bedste protokolanalysator, der findes.
Alternativ: Colasoft Capsa

50 Firewall
TinyWall
http://tinywall.pados.hu

Stol ikke på, at din router eller for den sags skyld Windows kan slå igen mod utilbørlige pakker eller forhindre snushaner i at udfordre dine porte. TinyWall er superlet og udgør en nyttig forsvarslinje.
Alternativ: ZoneAlarm Free

Windows er pengene værd, medmindre man er helt klar til Linux.

Hør os lige til ende, når vi i denne boks i en artikel om gratis apps siger, at du ikke skal bruge dem. Sommetider betaler det sig at betale. Sommetider kan en gratis pakke ikke gøre netop det, du ønsker – hvis du arbejder med et firma, der stiller meget præcise krav, kan et dokument, som for eksempel LibreOffice producerer, udløse små forskelle, som ser rædsomme ud på firmaets Microsoft Office-maskiner.

En open source-pakke rummer ingen garantier, ingen support og ingen returret, hvis det hele går i fisk. Der kan sagtens være et forum, som er fuldt af entusiastiske amatører, plus noget overbevisende dokumentation, men der er ingen garanti for professionalisme. Hvis opgaven er kritisk, bør man ikke forlade sig på gratis software.

Man ser ofte hos gratis apps, at de enten mangler vigtige funktioner (mange af dem har kun til formål at friste til en betalt opgradering), eller også kan de ikke holde trit med kvaliteten hos betalingsversionerne. For eksempel har vi anbefalet ShotCut som gratis videoeditor, men den er ikke i nærheden af at være så kompleks eller velbygget som Adobe Premiere.

Selv Cakewalk, vores valg til gratis audiooptagelse og -redigering, der tidligere var en betalings-app, er ikke det bedste valg i denne sektor, fordi den halter lidt bagefter. Og så er der nogle niche-apps, for hvilke der ikke er gratis alternativer. Man bør også overveje selve Windows – vi går varmt ind for at eksperimentere med Linux, men det er for det meste ikke et produktions-styresystem.

Windows er klippestabilt, kompatibelt med stort set alting og har et enormt softwarebibliotek. Selvom man kan køre det i en neddroslet, uaktiveret tilstand, bør man faktisk betale for licensen eller i det mindste prøve at opgradere en gammel Win 7-licens.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11Forrige

TAGS
AOD Download
app
gratis apps
gratis software

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S