Home » Sikkerhed » De 5 største cybertrusler i det nye år – her slår hackerne til i 2020
De 5 største cybertrusler i det nye år – her slår hackerne til i 2020

De 5 største cybertrusler i det nye år – her slår hackerne til i 2020

Share

Forsvarets Efterretningstjeneste vurderede i efteråret, at truslen fra cyberspionage og cyberkriminalitet fortsat er meget høj. Men hvilke trusler bør myndigheder, virksomheder og borgere forberede sig på i 2020? IT-sikkerhedsvirksomheden Bitdefender giver fem bud

Hvert år øges fokus på IT-sikkerhed og cybertrusler. Forsvarets Efterretningstjeneste meldte i efteråret ud, at truslen fra cyberspionage og cyberkriminalitet fortsat er meget høj, men hvad er det helt præcist virksomheder, myndigheder og borgere skal passe på? Eksperter fra IT-sikkerhedsvirksomheden Bitdefender holder hele tiden øje med cyberkriminelles aktiviteter, og udvikler konstant løsninger til bekæmpelse af fremtidens cybertrusler. Her er deres fem bud på de største cybertrusler i 2020, som alle bør forberede sig på.

1. Dine smart-enheder i hjemmet misbruges

Bitdefender estimerer, at der i 2020 vil være 20 milliarder IoT-enheder forbundet til internettet. IoT-enheder er elektroniske produkter, der kommunikerer med internettet, så man blandt andet kan styre dem med mobilen, for eksempel overvågningskameraer, lyspærer og digitale assistenter. Størstedelen af dem står helt ubeskyttet mod indbrud og tyveri af data. Bitdefender påpeger, at virksomhederne bag produkterne generelt ikke adresserer de kendte sårbarheder, og de forudser derfor, at produkterne i højere grad vil blive misbrugt.
IoT-enheder, der bruges i industrielle sammenhænge, vil potentielt blive eksponeret for flere cyberangreb. Ifølge Bitdefender kommer vi formentlig til at se, at fremmede regeringer står bag angreb via smart-enheder, som kan bruges til at lukke ned for vital infrastruktur hos stater og store virksomheder.

Se også:  IT-kriminelle klar med en ny angrebstaktik
2. Statslige aktører optrapper krigen i cyberspace

Når det gælder statslige aktører, forudser Bitdefenders eksperter, at de i højere grad vil gøre brug af cyberwarfare, som minimum i det skjulte. På baggrund af geopolitiske forskelle vil statslige aktører udvikle “cybervåben”, enten til spionage, politisk manipulation eller til at forårsage nedbrud hos virksomheder og organisationer. Et lækket dokument fra hackergruppen ‘The Shadow Brokers’ har afsløret en række værktøjer, der er skabt specifikt til angreb mod andre nationer. Bitdefender påpeger dog, at det vil være svært at påvise, hvilket land der har brugt eller sponsoreret malware til cyberwarfare.

TAGS
hacker

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S