Home » Apps » De 25 bedste apps til Windows 10
De 25 bedste apps til Windows 10

De 25 bedste apps til Windows 10

Share

Windows Store, Microsofts app-butik, myldrer med muligheder for blandt andet at tegne, se tv, høre musik og redigere billeder. Men hvilke skal du vælge? Læs med her om de 25 bedste apps, som gør din Windows 10-maskine endnu bedre og sjovere

Der er sket en del med Windows 10 siden lanceringen i juli 2015 og med god grund. Microsoft har beskrevet det som det første ”styresystem som en tjeneste” med løbende opdateringer af funktioner og funktionalitet. Seneste opdatering, October 2018 Update, findes nu på over 500 millioner aktive enheder eller 40 procent af alle pc’er.

Opdateringen fra oktober 2018 gav forbedringer såsom et skrivebord, som kan sættes i ”mørk tilstand”, en ny, forbedret note-app og en opdateret Udklipsholder. Generelt gør det tingene nemmere, når det handler om at bruge Windows, men på et tidspunkt vil du sandsynligvis være nødt til søge andre steder efter apps, der udfører en bestemt funktion, som ikke er omfattet af Windows 10. Og det er her, hvor tredje-partsapps kommer ind. Takket være Microsoft Store er der et større udvalg blot et par klik borte, og mange af dem er gratis. Selv de med et prisskilt koster mindre end traditionelt bokset software, og du kan være sikker på kvaliteten, da butikkens indhold er overvåget og håndplukket af Microsoft selv.

Så læs videre her på de næste sider og find ud af, hvad der er værd at gå efter i Microsoft Store i 2019 og fremover.

1: Zen: Farvebog for voksne
Gratis • JH Digital Solutions
Farvebøger er ikke kun for børn, hvilket denne app beviser. Zen: Colour Book for Adults er designet til at hjælpe ældre med at slappe af på en kreativ og stressfri måde. De 40 medfølgende figurer er mere udfordrende end i børns malebøger, og indstillingerne omfatter blyantskygger, børstestørrelse og mørkemåler. Du kan fortryde streger, dele billederne og zoome.

Se også:  Optimer Windows 10 med de nye PowerToys

2: Netflix
Fra 79 kr. md. • Netflix
Netflix er mødested for bingewatching-generationen; det vil sige dem, der ser afsnit efter afsnit i tv-serier. Med Netflix-appen kan du med det samme se ligeså mange tv-episoder og film, som du vil, og der er masser af originalt indhold. Du kan søge og straks se titlen på dine Windows 10-enheder. Prøve-perioden på en måned er gratis. Der-efter koster det fra 79 kroner om måneden.

3: Spotify
Gratis/45 kr. md. • Spotify AB
Spotify er verdens mest populære musikstreamingtjeneste. Prisen be-gynder ved 45 kroner (studerende) for reklamefri adgang med mulighed for offline-download. Ellers kan du bruge tjenesten gratis mod at høre lejlighedsvise reklamer. Du kan også tilgå musikfiler lagret lokalt på din pc. Herfra kan du oprette spillelister til dine yndlings-genrer, musiknumre og kunstnere.

4: Amazon
Gratis • Amazon.com
Elsker du at handle hos Amazon, så drop adgang til hjemmesiden via en browser og brug i stedet denne app. Du kan foretage indkøb, søge i de forskellige afdelinger, sammenligne priser, læse anmeldelser, oprette ønskelister og dele produkt- og gaveideer med venner. Du har adgang til Amazons sites rundt om i verden ved blot at vælge din ønskede regionale butik.

5: Plex
Gratis • Plex
Plex er en mediestreamingserver til organisering af film-, musik- og bille-der. Du får adgang til indholdet via dine enheder ved hjælp af en smuk brugerflade. Plex importerer længere beskrivelser, illustrationer, trailere og andre relaterede oplysninger, som giver merværdi. Med et Plex Pass-abonnement til omkring 35 kroner om måneden kan du synkronisere til smartphones og tablets for offline-brug og deling med familie og venner.

6: VLC
Gratis • VideoLAN
VLC er den mest alsidige mediespiller, du kan få gratis. Den håndterer utallige video- og lydfilformater, og indeholder et bibliotek til alle dine filer inklusive metadata. Appen har fået en opdatering, så udseendet ligner Windows 10, men den fungerer ikke med dvd- og Blu-ray. Brug i så fald programversionen. Sideløbende kommer opdateringer til codec, biblioteks- og søgefunktioner.

Se også:  Du kan stadig opgradere til Windows 10 gratis

7: Photoshop Express
Gratis • Adobe
Photoshop er standarden inden for fotoredigering takket være den omfattende, professionelle programpakke. Er dine behov mere beskedne, så tag og prøv Photoshop Express. Med et-klik-funktioner som Auto-Fix justerer du lysstyrke, eksponering og skygger, og med små skydere styrer du forhold som eksponering, kontrast, lysstyrke og far-ver. Adobes gratis app er en af de mest populære i sin genre i Microsoft Store. Du kan udvide værktøjskassen med tilkøb.

Photoshop Express

8: Photo Shader
Gratis • Ryken Studio
Photo Shader har længe været tilgængelig i Microsoft Store. Det er fortjent, for appen har mange, nemme værktøjer og effektfiltre samt en fremragende redigeringshistorik, hvormed du reviderer eventuelle ændringer. Photo Shader har en smidig brugerflade, der præsenterer værktøjerne som en række knapper, som ruller over skærmen. Det gør det endnu nemmere at lave hurtig redigering og gemme resultatet.

9: Polarr
Gratis • Polarr
Polarr er en gratis, men ret stærk foto-app, der bruger AI-baserede teknikker til at forbedre dine fotos. Appen indeholder et stort udvalg af brugervenlige værktøjer. Polarr fås i to forskellige versioner. Den første version er gratis, og den er ideel til enheder med berøringsfølsom skærm. Den anden er Pro-versionen, som giver adgang til alle filtre, masker og lag. Et abonnement koster 2,49 dollar/måned (16 kroner) eller 24 dollar/år (157 kroner).

10: Fhotoroom
Gratis • Supporting Computers
Ønsker du at dele dine fotos med resten af verden, eller vil du dele med venner og familie, så snart skuddet er i kassen og redigeret, så overvej Fhotoroom. Den er platform for et spirende community af ligesindede ”skarpskydere”. Den har redigeringsværktøjer, der går fra det grundlæggende (ekspone-ring, kontrast, beskæring osv.) til professionelle redskaber som HDR-konvertering, tilt-skifte, farve-splash, filterpensler osv. I alt understøtter appen 150 billedformater.

TAGS
apps
software
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S