De 20 bedste gratis spil til din computer lige nu

De 20 bedste gratis spil til din computer lige nu

Share

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at computerspil er en af de største tidsrøvere, vi har. Og med så mange titler at vælge imellem, er der virkelig ikke nok timer i døgnet. For at bløde vores spilafhængighed lidt op, har vi udarbejdet en liste over vores foretrukne gratis titler, også kaldet F2P (Free to Play). Er du i det gavmilde hjørne, og ønsker du at takke de heroiske udviklere, så efterlad en mindre donation på deres hjemmeside.

Vi har udeladt en frygtelig masse fantastiske spil. Mest ærgerligt er det for alle de indie-spil, som vi ikke har haft plads til at tage med. Kig i stedet på sider som Warpdoor (www.warpdoor.com) og Indie Games (www.indiegames.com) til at finde et udvalg af mindre titler.

Blot for at nævne nogle andre titler: League of Legends, World of Guns, Flow, Humanoid 47, Kingdom of Loathing, A Dark Room, Fallen London, No One Has to Die, Neverwinter, Smite, Hawken, Wolfenstein 3D, Tyrian, Realm of the Mad God …

Se også:  Nintendo Classic Mini [TEST]: NES-konsollen er tilbage!

Betalingsspil dør ud
Revolutionen med gratis spil åbnede for alle mulige genrer, som ellers var stagneret eller forsvundet. Gåde-adventurespil er blevet genoplivet af Hidden Object Games, og platformspil ved hjælp af flash-platformen, men det var samtidig dødsstødet til betalingsspil i genren massivly multiplayer onlinegames eller MMO’er.

”Free-to-play er en bedre forretningsmodel,” forklarer Mike Donatelli fra Carbine Studios skaberen af Wildstar.
”Der er ingen adgangsbarrierer. Vælg et ethvert forum, og der vil være folk, som siger: ”Jeg kan godt lide spillet, jeg vil bare ikke betale penge for det”. MMO-fællesskabet har udviklet sig og stoppet forretningsmodellen med et abonnement.”

Gratis multiplayerspil såsom Neverwinter er blevet normen.

Gratis multiplayerspil såsom Neverwinter er blevet normen.

Det er også bemærkelsesværdigt, at det er blevet mindre attraktivt at investere enorme summer i at skabe disse MMO’er, hvilkey Blizzards Mike Morhaime afslørede, da udviklerne skrottede World of Warcraft-opfølge-ren Titan. De spil, som udviklerne i stedet synes at ville lave, er Hearthstone og Heroes of the Storm, begge små og gratis level-baserede multiplayerspil med stærkt begrænsede ambitioner. Et spil som Titan blev forvandlet til et lille, level-baseret multiplayerskydespil kaldet Overwatch.

Se også:  De bedste brætspil til mobil og tablet

Af de oprindelige abonnementsbaserede MMO’er er det kun få, som stadig er det. Star Wars: The Old Republic, Rift, Dungeons & Dragons Online, Neverwinter, Star Trek Online, The Elder Scrolls Online … alle har de annulleret abonnementsbetalingen og ganske ofte også engangsudgiften til at købe spillet. I stedet lokkes vi til at foretage køb inde i selve spillet.

1 2 3 4 5 6 7Næste

Del denne