Home » Sikkerhed » De 10 værste webfælder i julen
De 10 værste webfælder i julen

De 10 værste webfælder i julen

Share

It-kriminelle vil igen i år benytte julen til at røve og franarre penge
fra forbrugerne. BullGuard kortlægger de værste svindelnumre, vi kommer
til at se i julen …

Julen banker på døren, og dermed kan vi endnu en gang glæde os til andesteg, gaver og adventshygge. Men der er røre i juledammen, for julen er nemlig højtid for svindlere, og især på nettet har de kronede dage.

Internetsvindlerne har for længst opdaget, at forbrugerne bliver mindre forsigtige i julestresset, og det udnytter de via forskellige snedige scams. Faktisk stjæler internetsvindlere hver jul tusindvis af kroner fra forbrugere verden over.

Sikkerhedsfirmaet BullGuard har lavet en liste over den kommende juls mest almindelige internetsnyderier, som man bør være særligt opmærksom på. Hvis man kombinerer listen med almindelig fornuft og den rette internetbeskyttelse, sikres man mod ubehagelige juleoverraskelser fra internettets snu svindlere.

BullGuards guide til decembers 10 internetsnyderier:

Ondsindede julekort
Julekort har i mange år været populære på nettet. De kommer ofte som pdf-, flash eller Word-filer. Hvis man ikke kender afsenderens e-mail-adresse, skal man ikke åbne filen, da det kan være et program, som kan registrere dine brugernavne og passwords.

Velgørende phishing-mails
I december vil man få mails fra kendte og velgørende organisationer, der beder om penge til gode formål. I værste fald kan disse mails dog være falske forsøg på at narre penge fra velmenende mennesker. BullGuard anbefaler, at man selv retter direkte henvendelse til organisationerne, hvis man vil donere penge.

Dit dankort er spærret
Falske bankmails, der vil bede forbrugeren om at oplyse sine bankinformationer via et vedhæftet program eller på en troværdig hjemmeside, fordi hans eller hendes betalingskort er blevet spæret. Bagtanken er, at vi er stressede i december, og ingen ønsker at stå i supermarkedet med et spærret dankort og en meget lang kø bag sig.

Juleapplikationer til sociale medier
Vi tager for let på Facebook-applikationer, og i juletiden vil der være ekstra mange applikationer til at sende hilsner med. Nogle af applikationerne ser helt uskyldige ud, men de er skabt til at indsamle vores personlige informationer, som kan sælges videre på nettet til luskede cyberkriminelle. De benytter dem til at hacke vores e-mail-konto med mere.

E-tilbud
Jobsøgende tilbydes vikarstillinger på mail i anledning af, at medarbejdere skal på lang juleferie. På den måde lokker man personlige informationer ud af de jobsøgende.

Falske e-fakturaer
Vi køber som aldrig før vores julegaver på nettet, og i december sender internetsvindlerne uægte fakturaer og rykkere ud. Typisk udgiver de sig for at være kurerfirmaer, såsom UPS og TNT, og påstår, at modtageren ikke har betalt for leveringen af julegaverne.

Auktioner, hvor man køber katten i sækken
I julen skal der købes gaver, og mange køber dem via diverse auktionssider på nettet. Der har været en stigende tendens til at hustlere tilbyder billige iPhones og andre populære gaver. Når pengene er overført, ser man aldrig varen. Hvis tilbuddet er for godt, så er det nok ikke sandt.

Julesange med bivirkninger:
En del hjemmesider tilbyder juleringetoner eller apps med julesange og andet til mobilen. Man kan dog risikere at få sig en ubehagelig overraskelse med i form af malware eller spyware, der suger computeren eller mobilen for private oplysninger. Vær kritisk, før du downloader.

Billige mærkevarer
Nogle annoncer lokker med mærkevarer til en uhørt lav julepris. Det kan være alt fra iPads til mærketøj, men lige så snart man trykker på annoncerne, føres man til et website fyldt med virus.

Filafpresning
Hvis først en internetsvindler har fået adgang til dine filer, kan vedkommende finde på at kryptere eller fjerne vigtige filer, så du mangler dem. Derefter forlanges der penge, hvis du skal have filerne tilbage.


TAGS
bullguard
jul
netsvindel

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S