Home » Smart hjem » Davis Vantage Vue [TEST]: Til den seriøse vejramatør
Davis Vantage Vue [TEST]: Til den seriøse vejramatør

Davis Vantage Vue [TEST]: Til den seriøse vejramatør

Share

Du kan sammensætte systemet, som du ønsker. Mulighederne er store, og det er priserne også 

Med Davis nærmer vi os noget, der kan betegnes som professionel kvalitet. Når Meteorologisk Institut rykker ud med et mobilt setup, så kan det være Davis, de har med i vognen. 

Måden, Davis produktudvalg er bygget op på, er væsentlig anderledes, end man ser hos mange af de andre producenter. Der er ikke et væld af forskellige modeller at vælge imellem med små afvigelser i features. Der er ganske få valgmuligheder inden for hver komponenttype, til gengæld kan komponenterne kombineres på kryds og tværs, så du kan få et setup, der er tilpasset specifikt til dit behov. 

Vi tager her udgangspunkt i Vantage Vue-kittet, hvor man får vejrstation og en trådløs konsol med. Et oplagt sted at starte for den, der ønsker nem indgang til systemet. Derudover har vi haft adgang til tilbehør af forskellig slags og en ekstra måler.  

Nem at installere

Vi var ved at give op på forhånd, da vi så den store manual, der følger med. Men vi kastede os ud i det og fandt hurtigt ud af, at opsætningen var overraskende nem (der medfølger heldigvis en kvikguide). 

Batterier er præmonterede; træk blot en lille snip ud for at aktivere dem. Vejrstation og konsol kobler sig sammen automatisk. 

Som hos Ventus skal du dog tilkøbe en monteringsstang eller selv finde en løsning (et guitarstativ viste sig at være nærmest skræddersyet til formålet). 

WeatherLink Live kan få Davis-målingerne på nettet.

Dybdegående info

Vejrstationen ligner den fra Ventus, og målingerne, Davis udfører, er da stort set også identisk. Vantage Vue måler ikke UV; til gengæld måler den dugpunkt. Og det er noget, amatørmeteorologen sætter pris på. 

Mængden af vejrinfo, som den er i stand til at vise, er dog ikke desto mindre større end Ventus. Konsollen er nemlig anderledes skruet sammen. Den er mere detaljeret i sine data. Eksempelvis kan vindstød vises i realtid, som gennemsnitsstyrke over de seneste 2 minuttter og de seneste 10 minutter samt på en graf over de seneste 4 timer, 25 timer, 25 dage og 25 måneder. Lignende muligheder gør sig gældende med regn, luftttryk samt temperatur og fugtighed, både inde og ude. Der er således mulighed for at dykke lidt dybere i vejrinformationerne.

Se også:  Vejrstationer [STORTEST]: Jarnvig flytter ind i din baghave

Designet er dog helt håbløst. Den ligner noget fra månelandingen i 1969 med sin grønlige skærm og bløde gummiknapper.  Det er nærmest så kikset, at det er charmerende. 

Vejrstationen synes mere fintfølende og responsiv i sine målinger end de andre i testen. Især vindmålingen er præcis.

Det testede kit inkluderer, udover vejrstationen, en konsol, hvor man kan se målingerne.

Få den på nettet

I udvalget af tilbehør finder du WeatherLink Live-modulet. Det giver mulighed for at koble vejrstationen på nettet, så man kan tilgå sine data fra mobil eller pc. Det sker via den brugervenlige og nemt overskuelige vejrtjeneste WeatherLink.

Basis-adgang er gratis. Vil du have historik, hurtigere uploads mm., skal du dog betale, hvilket ærlig talt er dårlig stil, når man allerede har betalt over 2000 kroner for et produkt.

Se også:  Netatmo Full Weather Station Pack [TEST]: Elegant vejrmåling

Trods det utjekkede plastikdesign er der smarte featues, som stemmestyring via Google Asisstant og Amazon Alexa samt måling af indendørs temperatur og fugtighed. 

Der er mulighed for at tilkoble op til otte enheder. En af disse enheder kan være AirLink-modulet. Det er en udvidelse til måling af indeklima, med avancerede partikelsensorer, som kan fortælle om luften i dit hjem er sund. Den kan også bruges udendørs. Så kan du få besked, om luftkvaliteten er forringet af skovbrande eller forurening fra trafik.

Ønsker du det fulde vejr-overblik giver Vantage PRO2 flere målinger og større præcision.

Ønsker du det fulde vejr-overblik giver Vantage PRO2 flere målinger og større præcision.

Vil du have ultimativ måling af dine næromgivelser, kan du vælge at koble Vantage PRO2 på – som udvidelse eller opgradering. Her får du flere og mere præcise vejrinformationer, blandt andet UV og solstråling, som kan tilgås via WeatherLink eller den mere avancerede PRO2-konsol.  


TAGS
Davis
Vejrstation

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S