Home » Sikkerhed » Datingapps lækker dine data
Datingapps lækker dine data

Datingapps lækker dine data

Share

En ny undersøgelsen fra Kaspersky Labs viser, at mange appudviklere bruger ubeskyttede annonce-værktøjer, som kan føre til læk af private data som navn, alder, telefonnummer og lokalitet

Kaspersky Lab har for nyligt analyseret en række populære dating apps, der viser, at mange appudviklere har brugt ubeskyttede reklame-SDK’ere i deres applikationer. De ofte anvendte annonceringsnetværk har en alvorlig sikkerhedsfejl, der gør at flere millioner brugere verden over er udsat for læk af private data som navn, alder, telefonnummer og lokalitet.

Det gratis værktøj SDK gør det muligt for softwareudviklere at genbruge eksisterende kode fra en tredjepart. Med reklame-SDK’ere samler de en lang række brugerdata for at vise relevante og målrettede annoncer, som hjælper udviklere med at tjene penge på deres produkt.

Se også:  De fleste apps er fulde af fejl

Da der ikke anvendes kryptering, kan dataerne nemt opsnappes via en ubeskyttet internet-forbindelse. Dataen kan desuden modificeres, så appen vil vise skadelige annoncer, som inficerer brugerens enhed, når der klikkes på den.

“Vi troede først det var nogle specifikke tilfælde, men det er overvældende, hvor mange, der har et usikkert app-design. Millioner af applikationer omfatter tredjeparts SDK’ere, der gør, at privat data let kan opsnappes og ændres – hvilket fører til malwareinfektioner, afpresning og andre ondsindede angreb på dine enheder,” siger Roman Unuchek, sikkerhedsforsker hos Kaspersky Lab.

Kaspersky Lab anbefaler brugere:

• Tjek dine apptilladelser. Giv ikke adgang til noget, som du ikke forstår. F.eks. behøver de fleste apps ikke adgang til din placering.
• Brug VPN. Det vil kryptere netværkstrafikken mellem din enhed og serverne og reducere risikoen for læk.

Se også:  Fire ud af fem apps i den offentlige sektor har fejl


TAGS
apps
Dating
mobilsikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S