Home » Sikkerhed » Dating-apps kan være en trussel mod din sikkerhed
Dating-apps kan være en trussel mod din sikkerhed

Dating-apps kan være en trussel mod din sikkerhed

Share

Brug af dating-apps op til en dating-højtid som Valentinsdag, indebærer en forhøjet IT-sikkerhedsrisiko for den uforsigtige bruger. Sikkerhedsfirmaet Bitdefender oplever lige nu en stigning i antallet af bot-angreb og malware trusler rettet mod brugere af mobile dating-apps

De seneste år har stået i app’ens tegn og der er efterhånden intet, man ikke kan ordne på farten via sin smartphone. Det gælder alt fra køb af biografbilletter, togbilletter, bøger og madvarer, til bankforretninger og modtagelse af post via e-Boks.

Derfor er det heller ikke kommet som en overraskelse, at man nu kan finde sin næste date – og måske sit livs store kærlighed – via en app på smartphonen. Således findes der nu adskillige datingapps, som alle har til formål at hjælpe med at finde den perfekte match. Blandt de mest populære apps er blandt andet Match, eHarmony, OK Cupid, Badoo, Let’s date, Grindr og Tinder. Sidstnævnte har ifølge dem selv ca. 60,000 danske brugere og er dermed hurtigt blevet en særdeles populær dating-app for mange danskere.

Se også:  Citrix lancerer ny cloud-løsning til opdatering af apps

Tag dine forholdsregler

Inden man starter sin jagt på en date til Valentinsdag, er det dog en god ide at slå koldt vand i blodet og tænke sig grundigt om. Det er nemlig ikke uden risiko, at bruge sin smartphone til at finde den næste store kærlighed. Således oplever Bitdefender lige nu et stigende antal angreb rettet mod brugere af dating-apps, hvor formålet bla. er at fiske private oplysninger i form af bank- og kreditkortoplysninger.

Vigtigst er det at undgå de falske profiler, hvor man ikke er i kontakt med en rigtig person, men et såkaldt bot-netværk, dvs. servere, der oftest har til formål at stjæle private informationer fra offeret.

Det er særligt mænd man går efter, da de åbenbart oftest taber hovedet, hvis de får et fristende tilbud om en date med en kvinde med et flot profilbillede.

Husk derfor, at blot fordi vedkommende tilsyneladende ser ud til at befinde sig geografisk tæt på dig, er dette ikke nødvendigvis tilfældet. Prøv at lave lidt research og tjek om I har fælles interesser eller fælles Facebook-venner.

Se også:  Hyggelig fredags-quiz: Hvor meget ved du om apps?

Desuden starter et bot-netværk typisk en samtale med at spørge om I har talt sammen tidligere, ofte efterfulgt af et link man skal klikke på. Man bør aldrig klikke på dette link. Du skal heller ikke dele din geografiske placering og andre personlige detaljer, før du rent faktisk har mødt vedkommende ansigt til ansigt.

Husk disse forholdsregler:

Hold igen med at dele billeder og personlig data. Hver gang du online deler personlige informationer om dig selv, giver du informationer videre, som alle kan samle og potentielt bruge på et senere tidspunkt.

Lad være med at klikke på mistænkelige links

Lad være med at klikke på links fra personer du ikke kender.

Du bør aldrig poste børnebilleder på din profil. Du risikerer at billeder af dine børn ender i hænderne på pædofile eller en ‘stalker’, eller bliver brugt i fremtiden som et reklamebillede i spam-mails.


TAGS
apps
Bitdefender
Dating

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S