Home » Mobiltelefon » Dataforbruget i Roskilde falder pladask denne uge
Dataforbruget i Roskilde falder pladask denne uge

Dataforbruget i Roskilde falder pladask denne uge

Share

Det har ikke været lavere siden 2013, når man måler på netop denne uge. Kun 1,7 terabyte data blev der brugt i 3’s netværk omkring festivalen og campingområdet i går, torsdag, der ellers skulle have været midt under Roskilde-festivalen

På en undseelig mark midt på Sjælland blev der sidste år sat rekord, da teleselskabet 3’s kunder under Roskilde Festival brugte 87 terabyte data fra den første opvarmningsdag til de sidste teltpløkker blev revet op. Dagsrekorden blev sat torsdag under festivalen, hvor der røg 14,1 TB data gennem 3’s netværk, men i år ser billedet noget anderledes ud.

Kun 1,7 terabyte data blev der brugt i 3’s netværk omkring festivalområdet i Roskilde torsdag 2. juli, der skulle have været midt under årets festival. Det svarer til kun 8,3 % af dataforbruget for festival-torsdagen sidste år. Faktisk skal man helt tilbage til 2013 for at finde et lavere forbrug. Her var dagsrekorden også torsdag, hvor der blev brugt 1,1 TB data i 3’s netværk.

Dagsrekorderne for dataforbrug på Roskilde festival.

Dagsrekorderne for dataforbrug på Roskilde festival.

Revanche med 5G til næste år

”Vi er vant til at sætte datarekorder i Roskilde, men det her er en usædvanlig én af slagsen. Det er første gang i mange år, vi oplever så lavt et dataforbrug på vores master nær festivalområdet på denne tid af året, og forhåbentlig bliver det også den sidste. Vi havde glædet os til at være med til at skabe de bedste rammer for festivalen og teste vores netværkskapacitet og -performance under de ekstreme forhold, som Roskilde Festival normalt er. Sammen med resten af festivalen og alle deltagerne satser vi på at tage revanche næste sommer,” siger Stefan Ring Støhrmann, chef for 3’s radionetværksafdeling og ansvarlig for 3’s netværk på Roskilde Festival. Og mon ikke det så bliver med 5G i masterne at 3 kan rykke på Roskilde.

Stefan Ring Stohrmann, netværksansvarlig.

Stefan Ring Stohrmann, netværksansvarlig.

3 har ni permanent opsatte master i området omkring Roskilde Festival og opsætter under normale omstændigheder yderligere seks mobile master op til festivalen. De permanente master dækker bl.a. også dele af motorvejen i området og den nærliggende bydel Musicon.

Se også:  Corona kan forsinke 5G i Danmark
Fakta om dataforbruget på 3’s netværk

• Torsdag 2. juli 2020 skulle have været midt under Roskilde Festival, men uden festival og gæster er der heller intet dataforbrug. Kun 1,7 terabyte data blev brugt i 3’s netværk omkring festivalpladsen og campingområdet, hvilket kun svarer til 8,3 % af dataforbruget torsdag under festivalen sidste år.

• Torsdag 4. juli 2019 brugte 3’s kunder 14,1 tb data. Det er rekord for dataforbrug på én dag på Roskilde Festival. 3’s kunder brugte til sammenligning 16,7 tb data under hele festivalen i 2014.

• I 2019 blev der brugt 87 tb data i 3’s netværk under festivalen. Det svarer til 1617 døgns uafbrudt Netflix-streaming i HD-kvalitet og var en stigning på 8 % i forhold til året før.

Se også:  Så vild er hastigheden på Danmarks kommende 5G-netværk

3 tilbyder mobiltelefoni og dataforbindelser via 3G, 4G og 4G+ mobilnetværk. 3’s kunder er flittige brugere af data på mobilen og har i en årrække haft det største dataforbrug i Danmark. Med et tilbud om fri roaming i 66 lande via konceptet 3LikeHome ønsker 3 at være det foretrukne teleselskab for rejselystne danskere. 3 i Danmark er en del af 3 Group, som er repræsenteret i Italien, Østrig, England, Irland, HongKong, Indonesien og Sverige. 3 ejes af CK Hutchison Holdings Limited (60%) og Investor AB (40%). Læs mere om 3 Group på www.three.com og om 3 på www.3.dk.


TAGS
3
mobilnet
Roskilde Festival
teleselskabet 3

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S