Home » AOD Pro » Stort dansk datacenter lægger 7000 kvadratmeter til
Stort dansk datacenter lægger 7000 kvadratmeter til

Stort dansk datacenter lægger 7000 kvadratmeter til

Share

I går gik den 20 år gamle danske datacentertjeneste Interxion i gang med at opføre et nyt datacenter. Første etape ventes klar i begyndelsen af 2022

Gennem 20 år har Interxion (udtales ”interaction”) været en af Danmarks markante leverandører af datacentertjenester. I går påbegyndte selskabet opførelsen af et helt nyt datacenter i Danmark med en samlet kapacitet på knap 7000 kvadratmeter og 14,4 megawatt. Første fase på cirka 2300 kvadratmeter forventes at være klar til brug i starten af 2022.

CPH3, som det nye center kommer til at hedde, opføres i forlængelse af Interxions to eksisterende datacentre i Ballerup vest for København, CPH1 og CPH2. Her får Interxions kunder adgang til, hvad selskabet selv kalder et af de bedst forbundne data- og netværksknudepunkter i Norden, hvorfra de vil kunne udvikle og implementere kritisk infrastruktur. Kunderne får ligeledes adgang til Digital Realtys globale platform, PlatformDigital, som dækker datacentre i 24 lande på tværs af seks kontinenter.

Se også:  Med denne NAS bliver de helt store data-lagringer gjort hurtige

”Datamængderne stiger som aldrig før, og meget data flyttes i disse år fra interne datacentre til clouds og colocationdatacentre som vores. Derfor har vi besluttet at bygge et nyt datacenter på alt 7000 kvm fra bunden, hvoraf de første 2300 kvadratmeter vil være klar til brug i første del af 2022,” siger Peder Bank, nordisk direktør i selskabet, hvis fulde navn er Interxion: A Digital Realty Company.

Knudepunkt i Danmark

Med det nye datacenter styrker Interxion sin position som Danmarks bedst forbundne data- og netværksknudepunkt, lyder det fra selskabet.

”Vores datacentercampus er et centralt knudepunkt i det digitale Danmark, hvor organisationer kan forbinde sig til netværk, globale public clouds, søkabler, lokale services samt internet exchanges på ét sted. Med vores nye datacenter kan endnu flere internationale serviceudbydere og nordiske organisationer etablere sig direkte og dermed få et fremtidssikret fundament for deres data uanset, hvor deres digitale rejse fører hen,” siger Peder Bank.

Interxion - inde i datacenter.

Interxion har allerede to datacenterbygninger i Ballerup ved København.

Interxion tilbyder direkte ExpressRoute-adgang til Microsoft Azure-cloud og – som det eneste datacenter i Danmark – til AWS (Amazon web Services) gennem dark fiber. Derudover giver Interxion adgang til 60 forskellige netværk og ISP’er, fire internet exchanges, det transatlantiske søkabel AEC-2 samt globale clouds som for eksempel Google, Oracle og IBM.

Se også:  Verdens smukkeste datacentre

Det særlige Data Gravity Index DGx fra Digital Realty viser, at data i tiltagende grad samler sig i bestemte knudepunkter, som herefter tiltrækker endnu større datamængder. Indekset viser desuden, at datamængden vil vokse hurtigere i EMEA-regionen end i Nordamerika, Asien og Stillehavsområdet, påpeger Interxion, ligesom Digital Realty forventer, at data-tiltrækningskraften fordobles hvert år frem mod år 2024.


TAGS
big data
Datacenter
hosting

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S