Home » Mobiltelefon » Databasen i telefonen
Databasen i telefonen

Databasen i telefonen

Share

En database er ikke nødvendigvis noget, du har på
telefonen. Til din iPhone kan du få Bento, der er en utrolig smidig database,
men som dog kan drille lidt

Vi er mange, der fra tid til anden godt ville have vores database med os, men medmindre vi render rundt med en laptop, så er det ikke altid så let, som det lyder.

Derfor blev vi da også ret begejstrede, da folkene bag databasen, Filemaker, lancerede en database til iPhone, nemlig Bento for iPhone. Bento findes allerede til såvel pc som til Mac, og altså nu også til iPhone.

Det er samtidig en af de rigtig billige databaser med sine kun 30 kroner, men ikke desto mindre kan den faktisk overraskende meget, om end ikke alt var problemfrit.

Nemt at komme i gang

Det er jo svært fascinerende at købe og installere programmer til ens iPhone – en tur forbi iTunes App-store, find programmet, bekræft købet, og få minutter efter har man installeret en ny applikation på ens iPhone.

Samme oplevelse fik vi med Bento for iPhone, og snart var vi i gang med at fremstille databaser til vores iPhone og med at kigge nogle af de medfølgende igennem efter funktionalitet.

Se også:  Her er månedens mest solgte mobiler

Bento kommer med en lang række færdige databaser, noget der i Bento-sprog bliver kaldt for Libraries. Her kan du vælge databaser til alt lige fra planlægning af begivenheder til kundedatabaser. Det eneste problem med disse databaser er i virkeligheden, at de er på engelsk. Hvis du ønsker at ændre på feltnavnene, så skal du ind og ændre på samtlige felter, hvilket godt kan være lidt af en prøvelse. Men – det positive er, at det faktisk godt kan lade sig gøre.

At oprette en database ud fra en eksisterende skabelon er let, og noget der klares på ganske få sekunder, og i vanlig iPhone-stil udfyldes den lige så let. De felter, hvor der ikke skal skrives, men vælges datoer eller faste værdier, bladres der meget elegant gennem mulighederne, og det virker utrolig godt og smidigt.

At oprette en ny database er ligeledes en ganske enkel proces. Du vælger ganske simpelt at oprette en tom database, og derefter vælger du, felt for felt, hvilken type data der skal ind i databasen. Det mest irriterende er, at når databasen er færdig, så står du med en database med navnet ”Blank” og med standardikonet (en bog). Du har mulighed for at ændre navnet på databasen, men vi har ikke fundet nogen mulighed for at ændre på ikonet, hvilket er surt, for på et tidspunkt står man med en række ens ikoner, hvor det kun er navnet, der adskiller dem.

Se også:  Ønskes: Sjove virksomheder. Haves: Direktører som er bange for humor

Masser af roser

Helt overordnet skal Bento have masser af roser her fra redaktionen. Det er skønt at finde en applikation som Bento, der er så enkel at bruge. Men der har nu været enkelte problemer med den. Den kommer som standard med en integration til ens kontakter på iPhone, og hver gang vi forsøgte at bruge den database, så knækkede filmen for Bento, og programmet lukkede ned. Vi fik aldrig den del til at virke – desværre.

Derudover oplevede vi fra tid til anden, at oprettelsen af en ny database tog uforholdsmæssig lang tid, ja nogle gange troede vi faktiskm at vores iPhone var gået i stå. Men den ros skal den dog have, at hver gang kom der liv i den igen.

En sidste kommentar, der skal lyde, er, at hvis du har Bento installeret på din computer eller Mac, så er der mulighed for at synkronisere databaser mellem computer og iPhone, blot ved at klikke på en knap, en genial lille funktion.


Bento for iPhone
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
5

Alt om DATA siger

Selvom der er småting, der ikke fungerer optimalt i Bento, så er den alligevel så god og billig, at vi bare må give den vores varmeste anbefalinger.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Bento
database
Filemaker
iPhone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S