Home » Sikkerhed » Danskernes webkameraer er åbne for hackere
Danskernes webkameraer er åbne for hackere

Danskernes webkameraer er åbne for hackere

Share

Flere end hver anden dansker har ikke dækket deres kamera på computeren til, viser en ny undersøgelse foretaget for Ingeniørforeningen, IDA

Kun godt hver tredje dansker dækker deres kamera på computeren til, og det giver hackere frit spil til at skaffe sig adgang, og i værste fald kan de få adgang til billeder af dig i en situation, som du nødigt vil dele med andre.

IDAs ekspert i it-sikkerhed, Jørn Guldberg, undrer sig over, at så mange danskere ser stort på beskyttelsen af deres privatliv.

”Langt de fleste danskere låser deres hoveddør, når de forlader hjemmet, og det burde de også gøre med kameraerne på deres elektronik. Det er i dag muligt for hackere på et meget lavt niveau at få adgang til et stort antal computere, for derefter at overvåge folk. Det kan ske ved phishing eller falske hjemmesider, hvor folk uforvarende kommer til at falde i fælden,” siger han.

Se også:  Hybride arbejdspladser udfordrer it-sikkerheden
En nem måde at beskytte sig på

Fysiske indbrud i private hjem har de seneste mange år været faldende, mens kriminalitet på nettet stiger hurtigt, og derfor bør danskerne tage deres forholdsregler, lyder fra Jørn Guldberg.

”Computere følger os i dag mange steder, både på badeværelset og i soveværelset. Situationer, hvor man umiddelbart tror, at man er alene, og ikke regner med, at andre kigger med. Det kan man ikke altid være sikker på, og når nu det er så nemt at beskytte sig mod lurere, burde flere gøre det,” siger han og understreger, at kameraer på smartphones og nye fjernsyn også kan overtages af andre.

Se også:  Sikkerhedshuller i Active Directory bliver ikke lukket

Et lille klistermærke koster ikke noget, og ellers kan man investere 30-40 kroner i en C-Slide, der er et lille plastikpanel, der klæbes på, og kan skydes frem og tilbage for at åbne og lukke dit webcam.

Har du sat et klistermærke eller andet over kameraet på din computer/tablet/mobiltelefon, så eventuelle hackere eller andre uvedkommende ikke kan se, hvad du foretager dig?

Ja 35%
Nej 55%
Ved ikke 3%
Jeg har ikke et kamera på min computer/tablet/mobiltelefon 6%
Jeg har ikke nogen computer 1%
I alt 100%

Kilde: Userneeds for Ingeniørforeningen, IDA (2.000 svar)


TAGS
sikkerhed
webkamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S