Home » TV » Danskernes vælger tv ud fra teknologi, men de færreste kender forskellene
Danskernes vælger tv ud fra teknologi, men de færreste kender forskellene

Danskernes vælger tv ud fra teknologi, men de færreste kender forskellene

Share

Danskerne prioriterer teknologi, når de skal investere i et nyt TV. Men de færreste ved, hvad forskellige TV-teknologier indebærer, og hvilke funktioner, der medfølger i deres nye fjernsyn

Tre ud af fem danskere (59%) vælger deres TV på baggrund af teknologi, når de skal købe nyt fjernsyn. Men mindre end en femtedel (18%) kender forskellen på teknologierne i de forskellige fjernsyn. Det viser en undersøgelse af YouGov på vegne af Samsung. Og det er ifølge Casper Bull, talsperson for TV/AV i Samsung Danmark, en skam:

”Det er fedt at se, at danskerne prioriterer teknologi i købsprocessen, selvom det også ser ud til, at rigtig mange har svært ved at skelne mellem de forskellige teknologier. Det skal vi som producenter selvfølgelig tage til efterretning. Vi skal gøre det nemmere for forbrugerne at tage stilling til, hvilken teknologi man skal vælge, og hvad den specifikt har af betydning for oplevelsen. Hos Samsung forsøger vi at lave TV til alles behov, så derfor indeholder vores produkter forskellige teknologier og funktioner, som passer til forskellige behov og situationer”.

Guide: Kend din skærmtype

Tre tips til at bringe dit TV mere i spil i hverdagen

55% af danskerne svarer, at de ikke bruger deres TV til andet end Flow-TV og streaming. Casper Bull peger på, at det især kan være danskernes traditionelle syn på et klassisk fjernsyn, som står i vejen for, at de udforsker andre funktioner og teknologier i deres fjernsyn.

Se også:  Panasonic TX-55JX940E [TEST]: Fantastiske farver

Derfor giver han tre tips til, hvordan man kan bringe TV’et mere i spil i dagligdagen:

1. Skab et stilrent arbejdsset-up

Hvis man arbejder hjemmefra og har et online-møde, kan et Samsung TV være en god investering. For eksempel kan Samsung Neo QLEDs nye slim fit-kamera sikre et professionelt set-up, hvor man ikke sidder bøjet ned over en lille bærbar, men har rum omkring sig. Kameraet kan sikre, at man holder det professionelt, selvom man måske sidder med i et online-kald fra sin stue. Derudover er kameraet diskret og enkelt ligesom designet af Neo QLED TV’et, hvilket danskerne går meget op i. En undersøgelse fra 2021 viste, at 40% af danskerne ønsker, at deres TV blender ind i deres øvrige indretning.

Se også:  Her er tv'et, der har det hele uden at koste kassen
2. Giv den gas med gaming

Betingelsen for en god gaming-oplevelse er høj billedkvalitet og en stærk lydoplevelse, og den kan nemt skabes med et TV. Eksempelvis reducerer Neo QLED’s nye gaming-funktion Auto Low Latency Mode latenstiden på indgangssignalet, så reaktionen, når du trykker på en knap, straks kan ses på skærmen. Derudover øger 8K billedteknologi i Samsungs Neo QLED kontrastniveauet i billedet, så man tydelig kan se spillets billeddetaljer – også i et stærkt oplyst rum, hvor solen skinner skarpt ind ad vinduet. Så slipper man for at trække gardinerne for, når man gamer. Hvis man kombinerer TV’et med en soundbar, får man den fulde lydoplevelse.

3. Flyt træningscenteret hjem i stuen

Et TV kan også bruges til hjemmetræning. Igen vil jeg understrege Samsungs Neo QLEDs nye slim fit-kamera, hvor man kan filme sig selv til eksempelvis online-træning med andre. Det gør træningen sjovere og mere nærværende.

Om undersøgelserne

Undersøgelsen er lavet af YouGov på vegne af Samsung med mellem 1019-963 respondenter i Danmark i tidsintervallet 22.-25. april, 2022.

QLED versus OLED [TEST]: Duel på tv-teknologi


TAGS
Samsung
tv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S