Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Danskernes digitale LEGO-spil bliver nu arkiveret på Det Kongelige Bibliotek

Unity og LEGO står bag konkurrencen “Build Your Own Game”, der har givet danskere mulighed for bygge deres eget LEGO-computerspil uden brug af kodning. Flere end 1.000 såkaldte “microgames er blevet bygget, og nu arkiveres de på Det Kongelige Bibliotek og bliver en vigtig del af den digitale danske kulturarv.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Unity og LEGO står bag konkurrencen “Build Your Own Game”, der har givet danskere mulighed for bygge deres eget LEGO-computerspil uden brug af kodning. Flere end 1.000 såkaldte “microgames er blevet bygget, og nu arkiveres de på Det Kongelige Bibliotek og bliver en vigtig del af den digitale danske kulturarv

Unity og LEGO Group, som begge er grundlagt i Danmark, gik for nyligt sammen om at give LEGOs univers og minifigurer nyt liv på Unitys platform. Det har givet tusindvis af fans og spirende spiludviklere mulighed for at skabe deres helt egne computerspil - en LEGO-brik ad gangen - via Unitys LEGO Microgame.


De sidste par måneder har voksne LEGO-fans og kreative spilentusiaster haft mulighed for at designe og bygge deres egne LEGO-spil i forbindelse med konkurrencen “Build Your Own Game”. Næsten halvdelen (40 pct.) byggede deres eget spil for første gang. Og hvad de ikke vidste var, at de skulle ende med at blive en del af den danske kulturarv.

Digital kulturarv på Det Kongelige Bibliotek

Det Kongelige Bibliotek, der indsamler, bevarer og tilgængeliggør kulturarv, har netop offentliggjort, at man vil forevige spillene i deres arkiv, som huser og giver danskerne adgang til både fysiske og digitale historiske genstande.



“Det primære formål med at arkivere spillene til eftertiden er at sikre, at spillene stadig eksisterer og kan blive studeret flere hundrede år ude i fremtiden,” siger Allan Christophersen, Games Archivist hos Det Kongelige Bibliotek. Han fortsætter:


“Vi betragter både LEGO og Unity som vigtige danske virksomheder, der bidrager væsentligt til dansk kultur. Virksomhedernes samarbejde med LEGO Ideas startede en bølge af kreativitet, som blev til en hel samling af kulturelle værker, der kan betragtes som “Danica”, eller danske, og som skal indsamles og opbevares i de nationale arkiver.”


Spillene fra LEGO Ideas-konkurrencen vil være tilgængelige i Den Sorte Diamant, hvor det er muligt at opleve alle spillene i Det Kongelige Biblioteks arkiv. Når spillene er lagret, vil det være muligt at tilgå samlingen via bibliotekets online-søgefunktion.


https://www.youtube.com/watch?v=xkSZEheYrCQ&feature=emb_logo

“Unitys LEGO Microgame er det perfekt sted at starte for alle, der elsker at bygge med legoklodser, uanset om det er fysisk eller digitalt. Det er fantastisk, at over tusind LEGO-fans har brugt deres kreativitet til at bygge spændende spil i vores konkurrence,” siger Rasmus Harr, Senior Product Lead hos LEGO Games.


For de brugere, som byggede et spil i forbindelse med LEGO Ideas-konkurrencen, kommer det nok som lidt af en overraskelse, at deres spil nu foreviges i Det Kongelige Biblioteks arkiver. Størstedelen af deltagerne havde aldrig bygget et spil eller brugt Unitys værktøjer, før de deltog i konkurrencen. Alligevel lykkedes det brugerne at imponere dommerne, som udråbte vinderne i en livestream på Twitch, mens de spillede vindernes spil og diskuterede særligt bemærkelsesværdige projekter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere