Home » AOD Pro » Danskerne vil ikke betale for grøn teknologi
Danskerne vil ikke betale for grøn teknologi

Danskerne vil ikke betale for grøn teknologi

Share

Danskerne vil gerne have grøn teknologi – men kun hvis arbejdsgiveren betaler. Det viser en ny rapport fra Lenovo

Danskere har et udtalt ønske om at bruge grøn teknologi – både hjemme og på arbejdspladsen. Men størstedelen er ikke villige til selv at betale for de grønne løsninger og lægger i stedet ansvaret over på arbejdsgiveren. Det viser en ny rapport fra teknologivirksomheden Lenovo.

Ifølge undersøgelsen vil kun 26 procent af de adspurgte vælge en grøn it-løsning, såsom en klimakompenseret laptop, hvis de selv skal betale for den. Derimod er der noget større lyst til at gøre brug af de grønne løsninger, hvis det er arbejdsgiveren, der finansierer købet. Hele 50 procent vil således vælge klimakompenserede produkter, hvis arbejdsgiveren betalte for dem – næsten dobbelt så stor en andel som ved egenbetaling.

Se også:  Lækker teknik: Lenovo ThinkPad X1 Fold
Arbejdsgiveren er afgørende

”Undersøgelsen viser, at arbejdsgiverne spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling, og der findes heldigvis op til flere klimavenlige it-løsninger, som arbejdsgiverne kan overveje, når de køber ny elektronik. Fx produkter, hvor producenten har taget højde for alle områder af forsyningskæden fra indkøb af råmaterialer, genbrug, design, transport og emballering til genanvendelse efter endt livscyklus,” siger Stefan Brechling Larsen, direktør for Global Environmental Service and Solutions hos Lenovo.

Undersøgelsen peger desuden på, at den forholdsvis lave tilslutning til selvbetalte grønne løsninger kan bunde i, at godt halvdelen endnu ikke har taget stilling til emnet. 47 procent af respondenterne har hverken svaret ja eller nej til, om de vil prioritere at købe grønt it-udstyr for egen regning. Hvis arbejdsgiveren dækker udgiften, er det derimod kun 29 procent, der er i tvivl.

Se også:  Lenovo Legion 7 16 [TEST]: Kvalitetsmaskine med dræberinstinkt

“Antallet af respondenter, der endnu ikke har taget stilling til den grønne teknologi, indikerer, at producenter, arbejdsgivere og store virksomheder spiller en vigtig rolle i forhold til at føre an og tage ejerskab i den grønne omstilling. Ved at definere og ikke mindst kommunikere en klar strategi, kan arbejdsgiverne gøre en markant forskel og aktivt være med til at ændre medarbejdernes indstilling til bæredygtig teknologi. Målet er, at de grønne løsninger skal blive normalen i stedet for undtagelsen,” fortsætter Stefan Brechling Larsen.

Om Undersøgelsen:

Undersøgelsen blev gennemført via internettet fra den 2. til den 16. september 2021 med hjælp fra YouGov-panelet. Panelet bestod af 3030 nordmænd, svenskere, danskere og finner mellem 25–55 år. Formålet med undersøgelsen var at kortlægge de nordiske arbejdstageres holdninger til miljøvenlig teknologi samt deres anvendelse af teknologi.


TAGS
bæredygtig
Grøn it
lenovo

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S