Danskerne: Vi bruger mobilen mindre end de andre

Danskerne: Vi bruger mobilen mindre end de andre

Share

I en ny undersøgelse fra Sony Mobile bedyrer to ud af tre danskere, at de bruger mindre tid på deres smartphone end gennemsnittet. Til gengæld mener fire ud af fem, at folk generelt er for afhængige af deres smarte telefoner.

Mere end tre ud af fire danskere har i dag en smartphone, og det er efterhånden svært for de fleste at forestille sig et liv uden. Den er blevet en trofast følgesvend og nærmest en forlængelse af vores krop og hjerne. Vi bruger den flittigt – og til mange forskellige ting, viser undersøgelsen fra Sony Mobile. Ifølge hovedparten af danskerne (84 pct.) bruger vi den faktisk så meget, at vi er blevet afhængige og ofte virker mere interesseret i telefonen, end i de mennesker, vi er sammen med. Eller rettere, de andre er afhængige. For flertallet (63 pct.) finder nemlig ikke deres eget forbrug problematisk eller overvejer at skære ned på tiden foran den lille skærm.

Se også:  Vi er smartphone-narkomaner

Alligevel fortæller 39 pct. at de stort set altid har deres smartphone på dem, og at de føler sig hægtet af og isoleret fra omverdenen uden, ligesom hver femte indrømmer, at de har svært ved ikke at tjekke deres smartphone for beskeder, mails, nyheder, sociale medier mv. – også på tidspunkter, hvor de egentlig selv synes, at det er upassende. Blandt de unge mellem 16-29 år, der ifølge undersøgelsen sammenlagt står for det største mobilforbrug, er det hver tredje, der tilsyneladende har svært ved at holde fingrene fra mobilen.

‟Det er egentlig ikke så overraskende, at vi bruger meget tid på vores smartphone. Hvor vi tidligere havde forskellige enheder til forskellige ting og kun brugte mobilen til opkald og sms’er, viser vores undersøgelse, at vi bruger vores smartphone til en bred vifte af ting. Vi streamer musik og film, fotograferer og optager video, læser nyheder og bøger, går på sociale medier, mailer, træner, spiller spil og mediterer. Hvor vi før sad med avisen i papirformat om søndagen ved morgenbordet, sidder vi i dag med en elektronisk udgave på mobilen. Det føles naturligt for den enkelte, men når vi kigger rundt, kan vi jo godt få indtryk af, at alle andre hele tiden har næsen i skærmen”, siger Morten Johansen, marketingchef hos Sony Mobile.

Se også:  Nu kan mobilen skyde 1000 billeder i sekundet

Digitalt og socialt omdrejningspunkt

Undersøgelsen viser, at udover opkald og sms’er, som topper listen, bruger danskerne primært deres smartphone til foto- og videooptagelser (94 pct.), vejrudsigter (89 pct.), kort og GPS-navigation (85 pct.), nyheder (82 pct.) e-mails (80 pct.), sociale medier (71 pct.) og pengetransaktioner (70 pct.). Lidt længere nede på listen kommer aktiviteter som streaming af film og musik, spil, e-bøger, træning, kost og sundhed.

Del denne