Danskerne: Vi bruger mobilen mindre end de andre

Danskerne: Vi bruger mobilen mindre end de andre

Share

I en ny undersøgelse fra Sony Mobile bedyrer to ud af tre danskere, at de bruger mindre tid på deres smartphone end gennemsnittet. Til gengæld mener fire ud af fem, at folk generelt er for afhængige af deres smarte telefoner.

Mere end tre ud af fire danskere har i dag en smartphone, og det er efterhånden svært for de fleste at forestille sig et liv uden. Den er blevet en trofast følgesvend og nærmest en forlængelse af vores krop og hjerne. Vi bruger den flittigt – og til mange forskellige ting, viser undersøgelsen fra Sony Mobile. Ifølge hovedparten af danskerne (84 pct.) bruger vi den faktisk så meget, at vi er blevet afhængige og ofte virker mere interesseret i telefonen, end i de mennesker, vi er sammen med. Eller rettere, de andre er afhængige. For flertallet (63 pct.) finder nemlig ikke deres eget forbrug problematisk eller overvejer at skære ned på tiden foran den lille skærm.

Se også:  HP Elite x3 [TEST]: HP leverer multiværktøj til de mobile arbejdere

Alligevel fortæller 39 pct. at de stort set altid har deres smartphone på dem, og at de føler sig hægtet af og isoleret fra omverdenen uden, ligesom hver femte indrømmer, at de har svært ved ikke at tjekke deres smartphone for beskeder, mails, nyheder, sociale medier mv. – også på tidspunkter, hvor de egentlig selv synes, at det er upassende. Blandt de unge mellem 16-29 år, der ifølge undersøgelsen sammenlagt står for det største mobilforbrug, er det hver tredje, der tilsyneladende har svært ved at holde fingrene fra mobilen.

Del denne