Home » Samfund » Danskerne tager nye digitale betalinger til sig
Danskerne tager nye digitale betalinger til sig

Danskerne tager nye digitale betalinger til sig

Share

Ny undersøgelse viser, at kortbetalinger er danskernes foretrukne betalingsmiddel. Hele 85 procent af danskerne bruger primært betalingskort, når de skal betale i butikkerne. Danskerne viser også stor interesse i nye digitale betalingsmuligheder, der både virker i Danmark og i resten af verden

Kigger man på danskernes betalingsvaner, er det fåtallet, der finder pengesedlerne frem, når de står ved kassen i supermarkedet. Kontanterne er ved at glide ud af danskernes bevidsthed, og i stedet foretrækkes de hurtigere betalingskort og den smarte mobilbetaling. Det viser en spritny undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af Mastercard.

Hele 85 procent af danskerne benytter kun, eller i overvejende grad, betalingskort, når de skal betale. Blandt de 35 til 54-årige er tallet helt oppe på 90 procent. Samtidig har 24 procent af danskerne fuldstændig droppet kontanterne. En stor del af danskerne føler sig altså klar til det kontantløse samfund.

Faktisk viser undersøgelsen, at næsten alle danskere kan undvære kontanterne, idet hele 98 procent af respondenterne bruger betalingskort i nogen grad. En udvikling der, blandt andet, skyldes nye teknologiske muligheder:

Se også:  Nu er Dankort klar i Huaweis app-butik

“Danmark er et af ganske få lande i verden, hvor stort set hele befolkningen reelt set er klar til et samfund uden kontanter. Danmark er også blandt de lande i verden, som i højeste udstrækning anvender betalingskort, fordi det er nemt, hurtigt og sikkert. Plastikkortet er nu i færd med at blive digitaliseret, og det bliver spændende at se, om Danmark fastholder sin førerposition, når skiftet til mobilbetalinger og wearables for alvor tager fart”, siger Lise Bruun Brønning Frandsen fra Mastercard Danmark.

Globalt og digital

Undersøgelsen viser ligeledes, at 58 procent af danskerne mener, det er vigtigt eller meget vigtigt, at de digitale betalingsløsninger fungerer i Danmark og i resten af verden. Og 51 procent siger, det er vigtigt, at alle betalingskort kan bruges i løsningen:

“Mastercard samarbejder med vores partnere om at tilbyde produkter og løsninger, der virker overalt i verden. Vi er derfor også glade for at se, at danskerne vil have digitale betalingsløsninger, som kan anvendes globalt. At handle på tværs af landegrænser er en naturlig del af mange danskernes hverdag”, siger Lise Bruun Brønning Frandsen fra Mastercard Danmark.

Se også:  MobilePay klarer dine regninger til halv pris

54 procent af danskerne forventer at bruge digitale betalingsløsninger mere i fremtiden end i dag. Af denne gruppe af danskere forventer hele 88 procent, at de i højere grad vil benytte sig af mobile betalingsløsninger, mens 9 procent vil bruge wearables mere i fremtiden.

“Vi ser, at en stor del af danskerne søger mod de nye betalingsmuligheder. Derfor arbejder vi for at give danskerne mulighed for at betale på nye måder. 2018 kan være året, hvor wearables for alvor vinder indpas hos danskerne”, siger Lise Bruun Brønning Frandsen fra Mastercard Danmark.

Kontaktløs omstilling

I 2017 steg anvendelsen af kontaktløs betaling for Mastercard- og Maestro-kort i Europa med 145 procent i forhold til året før. Og kontaktløs betaling, hvor kunden ikke skal have kortet i terminalen, er også faldet i god jord hos danskerne.

TAGS
Kontaktfri betaling
MasterCard
mobilbetaling

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S