Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Danskerne tager ikke mobilsikkerhed alvorligt

Vi danskere er ikke nervøse for at få vores mobiler hacket, og dermed risikerer vi, at fremmede får adgang til vores personlige beskeder, billeder og betalingsmidler. Det viser en ny undersøgelse, som Telia og YouGov har foretaget blandt 1006 voksne danskere.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Uanset hvor mange historier om film- og sportsstjerner, der har fået deres mobiltelefoner hacket og private fotos og beskeder opsnappet af fremmede, så er vi danskere ikke nervøse for, at det skal overgå os. Vi er i hvert fald ikke særlig opsatte på at beskytte adgangen til vores mobiltelefoner.

Langt under halvdelen af os (42 pct.) har således installeret ’remote wipe’ eller ’Find my iPhone’ på vores telefoner – så vi i det mindste kan slette alle data på mobilen, hvis den skulle falde i de forkerte hænder.

Ydermere er mere end hver fjerde smartphone, der risikerer at blive glemt på en café eller måske stjålet fra frakkelommen, helt åben for kriminelle, idet 27 % af alle, der ejer en smartphone, hverken har beskyttet deres telefon med en tastekode eller anden simpel låsefunktion.

Den meget afslappede holdning til mobilsikkerheden hænger sammen med, at mere end to ud af tre danskere svarer, at de ikke er bekymrede for, at deres mobiltelefon skal blive hacket.

Vores største sikkerhedsbekymring gælder faktisk offentlige, trådløse netværk. Det logger kun hver tredje af os på uden forbehold, mens mere end hver femte aldrig bruger dem. En sidste tredjedel bruger gerne de åbne netværk – men ikke hvis de skal logge på følsomme funktioner som fx netbank og NemID.

”For mange fungerer smartphonen som den primære adgang til bankoplysninger, mails og kalender samt helt personlige minder som billeder og videoer. Det gør hverdagen lettere og sjovere, fordi vi har det hele lige ved hånden, men det gør også, at vi er nødt til at tænke på vores mobil lidt ligesom en bagdør til vores hjem. Hér kommer man rigtig langt med en simpel tastelås, og blot ved at installere enkelte apps kan man sikre sig mulighed for at slette personligt indhold fra mobilen, hvis uheldet skulle være ude,” siger privatkundedirektør i Telia, Christoph Nørgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere