Home » Internet » Danskerne storshopper rejser på nettet
Danskerne storshopper rejser på nettet

Danskerne storshopper rejser på nettet

Share

Hele otte ud af ti danskere foretrækker at købe deres sommerferie på nettet, mens kun 11 procent vil købe deres rejse hos en fysisk forhandler

Når regnen står ned i stænger, er afbudsrejsernes tilbud om billige bølgeskvulp og palmesus tillokkende for de fleste danskere. Men kun de færreste besøger et rejsekontor, når de vil købe sig til en varm sommerferie.

Hele otte ud af ti danskere køber nemlig rejser og oplevelser online, mens kun 11 procent foretager handlen i en fysisk butik. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Eniro Danmark blandt 2000 respondenter fordelt på hele landet. Tallene viser også, at tre ud af fire, der handler online, foretager deres køb i en dansk online-butik.

Rejsebranchen er frontløber

Årsagen til den store begejstring for online-rejseshopping hos de danske forbrugere skal ifølge Eniro Danmark findes i rejsebranchens evne til at give brugerne en god købsoplevelse, der gør det bekvemt for dem at handle:

Se også:  10 gode råd: Kom sikkert igennem januarudsalget

”Når danskerne i så høj grad køber rejser online, hænger det sammen med, at mange rejsebureauer har formået at skabe en helstøbt brugeroplevelse. På den måde har rejsebranchen været frontløber for den udvikling, der pt. finder sted inden for nethandel,” siger Stefan Kercza, der er adm. direktør hos Eniro Danmark.

Han fortsætter: ”Nettet er allerede verdens suverænt største indkøbscenter. Det kan rumme uendeligt mange købere, men hvis de skal finde vej til lige din butik, er det ekstremt vigtigt, at man afsætter ressourcerne til at tegne en skarp og synlig online-profil. Det gælder både i rejsebranchen og i alle andre brancher inden for detail og service. Hvis virksomheden ikke er søgbar på både web og mobil, går den glip af kontakt til potentielle kunder.”

Se også:  Ny pakketjeneste leverer dine onlinekøb samme dag - også i weekenden

Læs også:
Guide: 6 sikkerhedstips til sommerferien

Stort uforløst potentiale

De virksomheder, der endnu ikke er online, kan med fordel skele til deres succesrige online-kolleger og forsøge at efterligne dem. Potentialet er til stede.

”Konkurrencen er jo benhård. Rejsebranchen er bare ét eksempel på, at man ser, hvordan virksomhedernes succes kan afhænge af deres liv på nettet. Men det er ikke for sent. De fleste virksomheder kan med forholdsvis enkle midler opnå god søgbarhed, så de nemt bliver fundet af det hav af kunder, der er derude,” afslutter Stefan Kercza.

Læs også:
De hotteste gadgets til ferien


TAGS
ferie
internet-handel
webshopping

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S