Home » Netværk » Danskerne ønsker endnu bedre mobildækning i 2014
Danskerne ønsker endnu bedre mobildækning i 2014

Danskerne ønsker endnu bedre mobildækning i 2014

Share

Svaret er temmelig enslydende landet rundt, når danskerne fortæller deres største ønske for mobilnetværket i 2014

De seneste år har det danske mobilnetværk undergået markante opgraderinger – ikke mindst med udrulningen af det lynhurtige 4G og sammenlægningen af Telia og Telenors netværk.

Arbejdet med at optimere mobilnetværkets infrastruktur er imidlertid en fortsat proces, og derfor har Telia i anledning af julen stillet flere end tusind danskere spørgsmålet: ”Hvis du skulle ønske dig én særlig forbedring af det danske mobilnetværk i 2014, hvad skulle det så være?”

Præcis halvdelen af de adspurgte mener, at den geografiske udbredelse skal være det vigtigste fokusområde for den fortsatte udvikling af mobilnetværket. Godt hver sjette (18 pct.) har hurtigere mobildatatrafik øverst på ønskesedlen, mens 15 pct. efterspørger et mere stabilt netværk.

Se også:  4G er langt fra dødt: 3 moderniserer hele netværket

Ønskelistens Top 3 er ens på tværs af hele landet. Alligevel er der nogle interessante forskelle på vores prioriteringer i de enkelte landsdele. I

Hovedstadsområdet er man fx ikke helt så fokuserede på netværksdækning som i Sydjylland. Til gengæld har flere københavnerne end landsgennemsnittet hede drømme om endnu hurtigere datatrafik – et ønske, som på tværs af geografien især deles af den yngre del af danskerne.

Privatkundechef Christoph Nørgaard fra Telia finder undersøgelsesresultaterne interessante:

”Vi er jo i Danmark allerede forkælet med et af de hurtigste netværk i verden – herunder 4G, hvor vi dækker mere end 75 % af befolkningen. På den baggrund er det logisk, at kunderne fokuserer på at få elimineret de steder på landkortet, hvor de fx må ’nøjes’ med 2G. Derfor glæder vi os meget til i 2014 at kunne tilbyde danskerne det mest fintmaskede 3G mobilnetværk nogensinde, når sammenlægningen med Telenor er fuldt udrullet. Derudover er vi også i gang med at rulle 4G stort ud på master med 800 Mhz, hvilket vil give en langt bredere dækning med 4G.”

Se også:  Dét skal du vide om Starlink: Elon Musks globale satellit-internet

Næste år slår Telia og Telenor desuden 2G-nettene sammen, så man kan ringe og sms’e på steder, hvor det hidtil har været svært at få forbindelse, hvilket ifølge Christoph Nørgaard vil skabe en helt fantastisk, sammenhængende oplevelse på netværket.


TAGS
3G
4G
LTE
mobilt bredbånd

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S