Home » Sociale medier » Danskerne får baghjul på Instagram
Danskerne får baghjul på Instagram

Danskerne får baghjul på Instagram

Share

Vi lægger færre billeder på Instagram end vores nordiske naboer. Det afslører en ny undersøgelse fra Huawei. En del af forklaringen er, at vi i højere grad end vores naboer tager billeder for vores egen skyld

Ikke alt egner sig til at blive offentligt delt. Den holdning kan være en del af forklaringen på, hvorfor danskerne kun lægger 1,15 procent af deres billeder på Instagram, mens svenskerne deler over dobbelt så mange billeder på Instagram. Det vurderer smartphoneproducenten Huawei.

I forbindelse med lanceringen af den nye smartphone Mate 9 Pro, der netop har kameraet i fokus, har Huawei undersøgt forskellene på den nordiske befolkningers brug af deres smartphone.

Ifølge Huawei er en del af forklaringen på danskernes manglende fotodelinger på Instagram vores forhold til privatlivet.

”For mange danskere er Instagram ikke et medie, der egner sig til at dele private billeder på. Når det kommer til billeder fra weekendens dansen på bordene eller mormors fødselsdagssang, så foretrækker vi at dele dem på Snapchat eller Facebook. Danskerne er faktisk det folkefærd i Norden, som deler færrest billeder på Instagram, og det skyldes formentlig, at de unge føler at Snapchat er mere privat, og den øvrige del af befolkningen i højere grad er på Facebook,” siger Marie Dam Feldborg, Senior Marketing Manager hos Huawei.

Se også:  Huawei Watch GT2e [TEST]: Overdådigt fitness-ur med lang batteritid og stærk pris
Vi danskere tager billeder for vores egen skyld

Kigger man nærmere på undersøgelsen, er det i virkeligheden sjældent, vi tager billeder for at dele dem. 71 procent af danskerne tager nemlig primært billeder for at have dem som minder, og dermed adskiller vi os fra flere af vores skandinaviske naboer. For de 18-29-årige er det 63 procent, der prioriterer de private minder højest, mens det i samme målgruppe er 29 procent, der mener det er vigtigst at kunne dele billederne med familie eller venner.

”Omkring 8 procent af nordmændene, svenskerne og finnerne tager billeder for at få kommentarer og likes på Instagram eller Facebook. Herhjemme er den tilsvarende andel på kun 3 procent. Vi danskere bruger simpelthen i højere grad telefonen som et privat minde-skattekammer” siger Marie Dam Feldborg.

Se også:  Her er 3 tech-giganters bud på fremtiden
Danskerne knipser hurtigst det gode billede

Undersøgelsen fra Huawei tyder desuden på, at danskerne kan betragte sig som nordiske mesterfotografer. Der skal nemlig i gennemsnit ikke mere end 2,8 tryk på den røde kameraknap til, før vi synes, vi har fået et godt billede. Så lavt et tal kan hverken finner, svenskere eller nordmænd matche. Samtidig kan det være forklaringen på, at vi er det folkefærd, der har færrest billeder liggende på telefonen. Mens fotobiblioteket hos den gennemsnitlige nordmand indeholder hele 1.491 billeder, så er det tilsvarende tal herhjemme 861.

Om undersøgelsen

På vegne af Huawei Nordic gennemførte Kantar Sifo en online spørgeskemaundersøgelse i Sverige, Norge, Finland og Danmark mellem den 13.-21. januar 2017. Der blev samlet 1.000 besvarelser for hvert land med respondenter i aldersgruppen 18-79 år.


TAGS
Huawei
instagram
selfie
sociale medier

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S