Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Danskerne får baghjul på Instagram

Vi lægger færre billeder på Instagram end vores nordiske naboer. Det afslører en ny undersøgelse fra Huawei. En del af forklaringen er, at vi i højere grad end vores naboer tager billeder for vores egen skyld.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Ikke alt egner sig til at blive offentligt delt. Den holdning kan være en del af forklaringen på, hvorfor danskerne kun lægger 1,15 procent af deres billeder på Instagram, mens svenskerne deler over dobbelt så mange billeder på Instagram. Det vurderer smartphoneproducenten Huawei.

I forbindelse med lanceringen af den nye smartphone Mate 9 Pro, der netop har kameraet i fokus, har Huawei undersøgt forskellene på den nordiske befolkningers brug af deres smartphone.

Ifølge Huawei er en del af forklaringen på danskernes manglende fotodelinger på Instagram vores forhold til privatlivet.

”For mange danskere er Instagram ikke et medie, der egner sig til at dele private billeder på. Når det kommer til billeder fra weekendens dansen på bordene eller mormors fødselsdagssang, så foretrækker vi at dele dem på Snapchat eller Facebook. Danskerne er faktisk det folkefærd i Norden, som deler færrest billeder på Instagram, og det skyldes formentlig, at de unge føler at Snapchat er mere privat, og den øvrige del af befolkningen i højere grad er på Facebook,” siger Marie Dam Feldborg, Senior Marketing Manager hos Huawei.

Vi danskere tager billeder for vores egen skyld

Kigger man nærmere på undersøgelsen, er det i virkeligheden sjældent, vi tager billeder for at dele dem. 71 procent af danskerne tager nemlig primært billeder for at have dem som minder, og dermed adskiller vi os fra flere af vores skandinaviske naboer. For de 18-29-årige er det 63 procent, der prioriterer de private minder højest, mens det i samme målgruppe er 29 procent, der mener det er vigtigst at kunne dele billederne med familie eller venner.

”Omkring 8 procent af nordmændene, svenskerne og finnerne tager billeder for at få kommentarer og likes på Instagram eller Facebook. Herhjemme er den tilsvarende andel på kun 3 procent. Vi danskere bruger simpelthen i højere grad telefonen som et privat minde-skattekammer” siger Marie Dam Feldborg.

Danskerne knipser hurtigst det gode billede

Undersøgelsen fra Huawei tyder desuden på, at danskerne kan betragte sig som nordiske mesterfotografer. Der skal nemlig i gennemsnit ikke mere end 2,8 tryk på den røde kameraknap til, før vi synes, vi har fået et godt billede. Så lavt et tal kan hverken finner, svenskere eller nordmænd matche. Samtidig kan det være forklaringen på, at vi er det folkefærd, der har færrest billeder liggende på telefonen. Mens fotobiblioteket hos den gennemsnitlige nordmand indeholder hele 1.491 billeder, så er det tilsvarende tal herhjemme 861.

Om undersøgelsen

På vegne af Huawei Nordic gennemførte Kantar Sifo en online spørgeskemaundersøgelse i Sverige, Norge, Finland og Danmark mellem den 13.-21. januar 2017. Der blev samlet 1.000 besvarelser for hvert land med respondenter i aldersgruppen 18-79 år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere