Home » Spil » Danskerne er desperate efter PlayStation 5
Danskerne er desperate efter PlayStation 5

Danskerne er desperate efter PlayStation 5

Share

PlayStation 5 er det mest populære produkt på PriceRunner i et år. Spillekonsollen slår konkurrenterne med hestelængder, viser en opgørelse, som PriceRunner har foretaget

Hvis du skal nævne én spillekonsol, hvilket mærke er så det første, der falder dig ind? Et godt bud er, at det enten er Sonys PlayStation eller Microsofts Xbox. Men hvilken af de to, er mest populær? Ser man på søgehistorikken for spillekonsoller hos PriceRunner, er der ingen tvivl.

I de seneste 12 måneder er der foretaget i alt 453.000 søgninger på PlayStation 5 og 208.000 søgninger på PlayStation 5 Digital Edition på andenpladsen. Det vil sige, at der tilsammen er der blevet klikket på de to varianter 661.000 gange i løbet af det seneste år. Det er suverænt flest kliks af alle 2.3 millioner produkter på PriceRunner.dk.

Selv før den blev lanceret sidste år i november, blev der søgt på PlayStation 5, og på lanceringsdagen 12. november 2020 gik det amok. Knap 60.000 gange klikkede danskerne på produkter på et enkelt døgn.

Samlet set er PlayStation 5 faktisk det produkt, der har fået absolut størst interesse på PriceRunner i det seneste år. Vel at mærke af alle de mange tusinde produkter lige fra elektronik til havemøbler, der findes på PriceRunner.
”Af alle 2.3 millioner produkter er danskerne helt vilde efter PlayStation 5. Vi udnævnte den til årets julegave 2020, og interessen er ikke stilnet af siden. Det er utroligt stærkt gået, at et produkt har fastholdt danskernes interesse til trods for andre produktlanceringer i løbet af året,” siger forbrugeranalytiker hos PriceRunner Danmark, Katrine Barslev.

Se også:  B&O Beoplay Portal PS/PC [TEST]: Spil PlayStation med stil
Giver konkurrenterne en kæberasler

Microsoft Xbox Series X, som er lanceret for at kunne tage konkurrencen op med Sony PlayStation Seris X må nøjes med 119.000 søgninger. Det er knap en femtedel af det antal gange, der er søgt på de to typer PlayStation 5 – ellers sagt på en anden måde: Der har været 467 procent flere søgninger på PlayStation 5 og Playstation 5 Digital Edition end på Xbox Series X.

”Både PlayStation 5 og Xbox Series X har været meget svære at få fat i, lige siden de blev lanceret. Det høje antal søgninger skyldes givetvis, at forbrugerne prøver at finde netbutikker, som har dem på lager. Det er min vurdering, at interessen vil fortsætte, og op til Black Friday vil der være ekstra rift om modellen,” siger forbrugeranalytiker hos PriceRunner Danmark, Katrine Barslev.

Se også:  Her er 8 sjove facts om Gran Turismo 7
Mest populære produkt på PriceRunner i et år

Siden oktober 2020 er der sket 661.000 kliks på PlayStation 5 og 225.000 på PlayStation 5 Digital Edition slår dermed selveste Apple af pinden, som ellers er vant til at være topscorer i antallet af søgninger hos PriceRunner.

Denne gang må Apple nøjes med en tredjeplads til de populære Airpods Pro, som har fået i alt 159.000 søgninger i løbet af det seneste år. Ser man alene på den seneste måned, får Apple dog lidt oprejsning. Her ligger Apple Macbook Air nummer 1 med 13.800 søgninger. Playstation 5

Digital Edition er stadig populær og ligger med 13.400 søgninger lige efter, mens Xbox Series X slet ikke er i top ti.


TAGS
playstation 5

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S