Home » Mobiltelefon » Danskerne er bange for at bruge mobilen på rejsen
Danskerne er bange for at bruge mobilen på rejsen

Danskerne er bange for at bruge mobilen på rejsen

Share

Frygten for at mobilregningen løber løbsk får 74 procent af danskerne til at slukke for dataroaming, når de er på ferie i udlandet. Det viser en ny
undersøgelse, som Wilke har gennemført på vegne af teleselskabet 3

I undersøgelsen fra Wilke svarer 47 procent, at de i høj eller nogen grad føler sig begrænset under deres ophold i udlandet, fordi det er for dyrt at bruge mobilen på samme måde som i Danmark. Og det gælder især de unge mellem 18 og 39 år. 26 procent af de 18-29 årige og 28,4 procent af de 30-39-årige angiver således, at de i høj grad føler sig begrænset. For at imødekomme danskernes mobilbehov på rejsen har teleselskabet 3 droppet roamingafgifterne i en række lande og for nylig også på danskernes favoritdestination, Spanien.

Se også:  Guide: Her er 10 gode råd til sikkerhed, når du rejser

”Mobilen er blevet en så central del af mange danskeres hverdag, at de har meget svært ved at undvære dens fulde funktionalitet på ferien. Det bliver besværligt og en stærkt begrænsende faktor for ferien at skulle lede efter hoteller, restauranter og strandbarer med WiFi. Netop derfor har vi droppet roamingafgifterne i 24 lande. Og for vores kunder har det været en stor befrielse, at de nu trygt kan tage deres mobilvaner med på rejsen,” fortæller David Elsass, direktør for privatmarkedet hos 3 Danmark.

I undersøgelsen fra Wilke svarer 62, 3 procent, at de altid slår dataroaming fra, så mobilen ikke kan få adgang til internet på rejsen. I en tilsvarende rundspørge sidste år var det 67,6 procent, der altid slukkede for roaming.

Se også:  Guide: Her er 10 gode råd til sikkerhed, når du rejser

”Udviklingen i tallene fra sidste år, hvor fire procent flere danskere altid slukkede for roaming, viser, at vi er på vej mod en tid, hvor danskerne ikke accepterer at lade sig begrænse på ferien af dyre roamingafgifter. EU har længe varslet, at de vil regulere priserne til et lavere niveau. Men det trækker ud, og det synes vi ikke, at vores kunder skal vente på,” siger David Elsass.


TAGS
datatrafik
rejse
roaming

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S