Home » Streaming » Danskerne elsker at streame – også ulovligt indhold
Danskerne elsker at streame – også ulovligt indhold

Danskerne elsker at streame – også ulovligt indhold

Share

Sommeren 2017 har budt på historisk dårligt vejr, og hvad skal man give sig til, når det regner? Mange går på nettet og ser en god film, men ikke alle gør det lovligt 

Nye tal om danskerens digitalisering fra Dansk Erhvervs landsdækkende undersøgelse viser, at danskerne er vilde med at streame film og tv.

”Det er godt, at danskerne ikke er it-forskrækkede, og at de gerne benytter nye moderne medieplatforme. Desværre ved vi også, at der en bagside af medaljen. Ulovlig streaming er nemlig også populært”, siger Charlotte Enevoldsen, der er chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Forbrydelse med ofre

67 procent af alle unge under 30 år har prøvet at downloade eller streame film, musik eller computerspil på ulovlige sider, og hver tredje har gjort det inden for det seneste år, viser analyser fra Dansk Erhverv. 

”Det er tankevækkende at se, hvor udbredt ulovlig download og streaming er – på trods af de mange lovlige løsninger med let adgang til musik og film, der er på markedet. Desværre skal de lovlige tilbud konkurrere med det illegale marked, og den ulovlige streaming og download er lig med tabte indtægter for musikere, filmskabere og computerspilsproducenter. Derfor er det et problem, vi er nødt til at skærpe opmærksomheden på,” siger Charlotte Enevoldsen.

Se også:  B&O Beosound Level [TEST]: Bæredygtig højttaler er B&O når det er bedst

Selvom de unge er de mest flittige brugere af den ulovlige underholdning på nettet, viser Dansk Erhvervs analyse, at også ældre danskere tyr til de illegale sider. Blandt de 30-39-årige har næsten hver anden downloadet eller streamet ulovligt, mens det samme gælder for hver femte af de 50-59-årige og hver sjette af danskerne over 60 år.

”Hvis vi også vil have en levende underholdningsindustri, der producerer musik, film og spil i fremtiden, er vi nødt til at ændre danskernes opfattelse af det digitale tyveri. Vi er nødt til at forklare danskerne, at ulovlig streaming og download ikke er en forbrydelse uden offer, men er til direkte skade for de kunstnere, der står bag den underholdning, vi gerne vil bruge og dermed også til skade for alle, der kan lide musik, film og spil. Samtidig skal vi også blive bedre til at guide brugerne hen til de lovlige løsninger og lære dem at skelne mellem lovlige og ulovlige tjenester,” siger Charlotte Enevoldsen.

Se også:  Stream video til mobilen uden at betale for brug af data
Fakta: Digitalt tyveri er udbredt

• Mindst en tredjedel af danskerne streamer uanset hvilken del af landet man kigger på, og på Fyn, hvor der er flest, er tallet helt oppe på 54 pct.• 27 pct. af danskerne har på et eller andet tidspunkt downloadet eller streamet ulovligt indhold som musik, film eller computerspil, og 12 pct. har gjort det de seneste 12 måneder. • Blandt danskerne under 30 år er det 67 pct., der har downloadet eller streamet ulovligt, og 33 pct. inden for det seneste år.• 11 pct. af danskerne synes, at det er i orden at bryde loven ved at downloade eller streame ulovligt kopieret indhold. Blandt danskerne under 30 år er det 22 pct., der synes, at de digitale ulovligheder er helt ok.• 46 pct. af de danskere, der har streamet eller downloadet ulovligt, synes ikke, at det er i orden, men er tilsyneladende alligevel blevet fristet af de ulovlige sider.


TAGS
pirateri
streaming

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S