Home » AOD Pro » Danskerne blandt verdens mest 5G-skeptiske
Danskerne blandt verdens mest 5G-skeptiske

Danskerne blandt verdens mest 5G-skeptiske

Share

I en stor global undersøgelse indtager Danmark en kedelig tyvendeplads, når det gælder 5G-skepsis, og det kan påvirke erhvervslivet og vores teknologisk udvikling

5G er en af de nye teknologier, som forventes at få størst betydning for erhvervslivet og for forbrugerne. Teknologien er drevet af høj hastighed og meget lave latenstider, og dermed er 5G en teknologi, der har et stort potentiale til at åbne op for alle de funktioner, teknologier som augmented reality og Internet of Thing tilbyder.

Men en ny undersøgelse fra Prolifics Testing viser, at folk over hele verden er skeptiske overfor den nye mobile bredbåndsteknologi, og at de søger flittigt på nettet efter de forhold, som bekymrer. Det er søgefraser som ”Er 5G skadeligt”, ”Udgør 5G en sundhedsrisiko”, og ”Er 5G skyld i coronavirus”.

Se også:  Dansk virksomhed skaber satellitbaserede 5G-netværk

USA er det land i verden, som har flest skeptikere – med 374.700 søgninger om måneden. Men Danmark ligger også ganske godt til i denne statistik. Faktisk så kommer vi ind på tyvendepladsen blandt de lande i hele verden, som er mest skeptiske overfor 5G-teknologien.

En vigtig opgave for teleselskaberne

I Danmark er en af de helt store spillere på udrulning af 5G, TDC Net, og AOD PRO har spurgt teleselskabet, om det var en bekymring selskabets ansatte blev mødt med, og ikke mindst om, hvad en teleudbyder kan gøre for at imødegå folks frygt for den nye teknologi.

”I slutningen af 2020 afsluttede TDC NET udrulningen af det landsdækkende 5G-net. Igennem hele processen med at gøre 5G tilgængeligt for både borgere, virksomheder og institutioner, har vi oplevet meget positive tilbagemeldinger på tværs af kommuner – og en stor interesse i at få endnu bedre dækning og en hurtigere mobilforbindelse via 5G-netværket,” siger underdirektør hos TDC Net Toke Binzer til AOD PRO.

Se også:  Lenovo lancerer billige bærbare med Snapdragon og 5G

”Der er selvfølgelig også en mindre gruppe borgere, som er bekymrede over den nye teknologi. Her har vi som teleselskab en vigtig opgave i at indgå i dialog og formidle faktuel viden og information. Det er en opgave, vi meget gerne påtager os, da det er afgørende, at borgerne har fuld tiltro til, at vi som udbyder af digital infrastruktur naturligvis lever fuldt op til alle regler og retningslinjer, der gælder for området,” forklarer Toke Binzer.


TAGS
5G

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S