Home » Erhverv » Dansker får europæisk it-toppost
Dansker får europæisk it-toppost

Dansker får europæisk it-toppost

Share

Første dansker som vicepræsident i organisationen DigitalEurope

For første gang nogensinde kan en dans-ker sætte sig i stolen som vicepræsident i it- og teleindustriens europæiske organisation DigitalEurope. Det sker, efter at IT-Branchens administrerende direktør Morten Bangsgaard i begyndelsen af oktober blev valgt til den magtfulde europæiske toppost.

»Valget giver mulighed for at placere hele den danske it- og telebranche helt centralt i Europa. Især ser jeg frem til at sætte små og mellemstore virksomheders vilkår på dagsordenen sammen med øget digitalisering og bedre rammevilkår for teleindustrien. Det er en unik chance for Danmark.«

DigitalEurope består af 37 nationale europæiske brancheorganisationer og 61 af de største it- og televirksomheder i verden.

»Det handler i bund og grund om at skabe vækst. Vi skal have hele Europa og dermed også Danmark op i gear. It- og teleindustrien kan spille en afgørende rolle som en markant vækstbranche de kommende år,« siger Morten Bangsgaard.

Dansk EU-formandskab med it i fokus

At en dansker har fået posten som vicepræsident lige op til det danske EU-formandskab, giver et godt udgangspunkt for at sætte it og det danske it-erhverv på dagsordenen. Sådan lyder vurderingen fra Morten Bangsgaard, der konkret vil tage fat på to udfordringer under formandskabet.

»Den danske it- og telebranche bliver dermed placeret helt centralt i Europa,« siger Morten Bangsgaard og tilføjer, at han for det første vil arbejde for, at EU’s digitale agenda skal skabe konkrete resultater og udnytte det store potentiale, der ligger i digitalisering. Den digitale agenda er EU’s langsigtede strategi for en stærk digital økonomi i Europa i 2020.

»Opgaven handler ikke bare om at skabe en stærkere it- og teleindustri, men at hele det europæiske erhvervsliv udnytter de digitale muligheder,« siger Morten Bangsgaard.

Digitalt indre marked

For det andet vil den nye digitale europæiske vicepræsident arbejde for at skabe et digitalt indre marked i EU, der giver erhvervslivet de bedst mulige rammer for digitale produkter og servicer på tværs af grænserne i EU.

»Det er en unik chance for Danmark. Det er en helt central position på it- og teleområdet under det kommende danske formandskab. Her forventer jeg et tæt samarbejde med den danske regering om især den digitale agenda og det digitale indre marked, som bliver nogle af topprioriteterne under det danske formandskab,« siger Morten Bangsgaard.

Det er de små og mellemstore virksomheder (smv’er), der ifølge ham skal være lokomotivet i den vækst, »som alle taler om for tiden«.

»Væksten forudsætter imidlertid frem for alt risikovillig kapital, og jeg kunne godt tænke mig, at investorerne var lidt mere risikovillige, end det ser ud til at være tilfældet for tiden. Og jeg tror, at budskabet om behovet for mere kapital vil vinde gehør, hvis det bliver fremsat igen og igen i de rigtige fora.

Tilsvarende gælder behovet for rådgivning, hvor smv’erne ofte ikke får den rigtige rådgivning. I det hele taget er der en masse rammevilkår, hvor man kan forbedre smv’ernes vilkår og muligheder for vækst. Det vil jeg slås for i DigitalEurope,« siger Morten Bangsgaard.


TAGS
DigitalEurope
Morten Bangsgaard

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S