Home » Promotion » Annonce: Danske topvirksomheder tages som datagidsler
Annonce: Danske topvirksomheder tages som datagidsler

Annonce: Danske topvirksomheder tages som datagidsler

Share

 Annonce 

De største danske virksomheder oplever i stor stil angreb på deres datasikkerhed – og angriberne lykkedes i stor stil med deres mission. Specielt ransomware er en succesfyldt angrebsmetode. Det viser en rundspørge fra KMD Analyse blandt it-sikkerhedsansvarlige i toppen af dansk erhvervsliv. It-virksomheden KMD har netop lanceret en reklamefilm på cinematisk niveau, der skal løfte opmærksomheden mod en trussel for danske virksomheder. 

Hvilke typer af it-angreb oplever de største danske virksomheder? Hvilke foranstaltninger, bliver der taget? Lykkedes det at stoppe angrebene?

De største danske virksomheder udsættes i stor stil for angreb på deres it-sikkerhed. Og angriberne har et godt stykke af vejen succes med deres arbejde. Det viser en rundspørge blandt it-sikkerhedsansvarlige blandt de største danske virksomheder foretaget af KMD Analyse.

Samtlige 54 respondenter i top 300 danske virksomheder har oplevet en eller flere sikkerhedshændelser de seneste 12 måneder. 89 pct. af de sikkerhedsansvarlige angiver, at de inden for de seneste 12 måneder er blevet udsat for phising. 80 pct. fortæller, at de er blevet udsat for ransomware.

Og angrebene er ikke uden succes. 43 pct. af de adspurgte it-sikkerhedsansvarlige har kendskab til angreb, der er gennemført med succes mod deres virksomhed. Af disse angreb udgøres størstedelen af ransomware-typen, hvor hele 40 pct. angiver, at der er lykkedes uvedkommende at blokere data inden for de seneste 12 måneder.

Se også:  Så vildt er kameraet i Huawei P40 Pro - se funktionerne i brug

– Det er efterhånden kendt stof, at danske virksomheders data er i sigtekornet fra it-kriminelle. Men det er bekymrende, at det i så stort omfang lykkedes angriberne at trænge igennem. Ransomware og kryptoware kan være yderst skadeligt og medføre store tab af viden, og selvfølgelig også direkte økonomiske tab, hvis virksomhederne vælger at betale løsepenge for deres data, siger sikkerhedsdirektør i KMD, Erik Pedersen.

Kampagne skal løfte opmærksomhed

KMD Analyse har også spurgt til virksomhedernes sikkerhedstiltag. Undersøgelsen viser, at der i de fleste større danske virksomheder er implementeret en bred pallette af digitale sikkerhedsforanstaltninger, men at der stadig er plads til forbedringer i mange virksomheder.

67 pct. af virksomhederne har ikke foretaget afprøvning af informationssikkerheden, eksempelvis gennem phishing-forsøg eller telefonopringninger, og 41 pct. af virksomhederne underviser ikke medarbejderne i informationssikkerhed.

It-virksomheden KMD har lanceret en reklamefilm på cinematisk niveau, der skal løfte opmærksomheden mod en trussel for danske virksomheder.

– Vores film skal øge opmærksomheden mod et problem for danske virksomheder, som vokser dag for dag. Vi har valgt at pakke budskabet ind i en større og forhåbentlig lidt underholdende fortælling, men emnet er alvorligt nok. Vi skal øge vores opmærksomhed mod de digitale angreb, som hver dag rammer de danske virksomheder, fortæller direktør for kommunikation og marketing i KMD, Morten Langager. 

Se også:  Huaweis bærbar går i et med mobilen

Du kan se kampagnefilmen her:

 

Om Analysen

Analysen ”Informationssikkerhed i store danske virksomheder – Trusler, nederlag & forsvar” bygger blandt andet på en survey blandt de 300 største virksomheder i Danmark. Analysen kan hentes på www.kmd.dk/analyse

Om KMD

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed, og hovedparten af KMD’s forretning udspringer af egen softwareudvikling. I over 40 år har KMD arbejdet med udvikling, drift og vedligeholdelse af Danmarks største it-systemer. KMD udvikler og leverer i dag software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark. Systemerne håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser, og hvert år beregner og udbetaler KMD’s softwaresystemer i omegnen 400 mia. kroner. Det svarer til mere end 20 % af Danmarks BNP. KMD’s softwaresystemer håndterer også så forskellige områder som administration af skoler og forsyningsvirksomheder til afholdelse af folketingsvalg i Danmark. KMD koncernen har en årlig omsætning på godt fem milliarder danske kroner og har omkring 3.200 ansatte. KMD er ejet af Advent International og Sampension. Læs mere på www.kmd.dk.


TAGS
annonce
KMD
promotion
ransomware

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S